Gott Nytt År

Ja ha vad han jag göra sista dagen på detta år?
Älva och Elvina kom hit igår så de har väl varit någonting hela dagen.
Bland annat åkt lite tefat och åkt släde bakom skotern som var väldigt uppskattat sedan var jag förbi å gav grisarna mat sedan ner till stalle och for ut på en kvällsritt me Maja och hon var väldigt "lugn" hon bockade inget men hon var ju ändå pigg så de var ju väldigt roligt. efter halva ritten så var ca kl 18.50 och då började som smälla  några raketer. Jäkla idioter tur att de inte hände något. Maja bara tvärvände sig om mot raketerna och blev förstenad och började låta som en drake :P De började bara med små raketer såna som som bara far just över hustagen och sprakar lite och glittra så dom var inte så farligt men sedan började dom skjuta ganska stora så då hoppade jag väldigt fort av henne, ville inte att de skulle hända något. Så de blev en promenad till stallet. 
Tycker INTE om när dom börja smälla raketerna så långt i förväg. Okej dom kanske har små barn men endå. tänk på alla djuren. väldigt många är ju ute å rasta hunden mellan 19-21.00 och alla hästar som står ute och får total panik i hagen. 
Sedan så är de ju mycket roligare om alla som ha raketer skjuter dom vid 12 det blir mycke maffigare då :P
men men iallafall så ville jag bara önska alla ett Gott Nytt år :)


Elefant skoter

Det har inte varit min dag idag.
Börja med att jag skulle starta polarisen altså min skoter första gången denna vinter. det gick väl bra, den startade efter bara tre drag. Men då var jag tvungen att flytta efter bakdelen på skotern för den bara slirade, så då när jag började lyfta så stannade motorn av och sedan blev skotern så sur att den inte gick att starta. så efter många om och men så gav jag upp. 
Sedan när pappa kom hem så Skulle jag skjutsa han till ett ställe med skotern lämna honom där och när jag hade lämnat honom och skulle vända så körde jag ut på en åker och där höl jag inte på å ta mig därifrån... Jäkla åbäke Jag hatar den stora elefant Yamaha vinking skoter trots att jag stod på vänster sida och hoppade så svängde den bara till höger, men efter några extra volter så tog jag mig på spåret igen, jag kan ju för fanken styra en häst smidigare i en grimma än att köra den skotern... Ja ja sedan körde jag efter ett skoter spår hem (spåret var lika bred som skotern) sedan kom jag till en korsning så jag skulle måsta svänga i 90 grader. Ni kan ju bara tänka på vad som hände... Jag försökte att köra fram sedan bak i några gånger men den dära jäkla skotern vet ju inte hur man svänger så när man far framåt så far den bara rakt fram och när man bakar så far den bara rakt. Så jag beslöt mig för att testa köra genom att försöka att svänga och och stå på sidan och försöka få elefanten att luta sig lite men de gick förbaske mig inte att rubba den så den for så gott som rakt fram. så där hamnade jag i "diket"  då stanade jag av direkt, jag var så förbannad och om jag skulle ha försökt att ta mig därifrån så skulle de bara bli värre så jag ringde till pappa så efter ett tag så kom johan å körde därifrån den dära jäveln som kunde svänga hur bra som helst när han körde.. och jag fick ta bilen som kunde svänga helt utan problem. Nästa gång jag bli tvingad att köra elefanten så ska jag köra på ett skoterspår som är lika bred som E4an...


Bråkig dam

Idag när jag var ute å red med Maja så gick de inte bra. tro jag aldrig ha ridi henne någon gång då hon har varit så jobbig. Om man räknar ihop hela ridturen så blev de kanske runt 30 bockningar om man räknar me när hon gjorde nå konstiga bock sparkningar me bara ena benet men men hon va iallafall väldigt jobbig och ändå så skrittade jag nästan hela tiden. 
Ikväll så har jag städjobbat i fyra timmar, ska även jobba en ynka timme imorgon me sedan bli de nog en sväng till stan imorgon å göra några saker och så få jag se om jag orkar bråka me Maja imorgon de bero nog mest på hur kallt de bli.


Resultat

Så här blev dagens resultat. 
Blev inte helt nöjd men de få vara så nu.
funderar nu på om jag ska orka göra något på andra sidan.
 
 


Nytt projekt

Påbörjat ett projekt.
Att försöka piffa upp detta helsvarta tråkiga schabraket
 
Här har jag börjat brodera, kan ju säga att det inte var svårt att brodera utan de var bara jobbigt för det gick väldigt trögt att få nålen och tråden genom tyget så nu är jag väldigt öm i pekfingret.


25/12

Idag var de bara ca -15 grader så de var inte så kallt så på morgonen så var jag ute på en skidtur med Hera. Det gick väldigt tungt för vi for lite på älven och skogen där det inte var kört nå skoter, så när hera sprang så nåde snön halvägs upp på magen så hon fick hoppa fram. Sedan for jag hem å åt lite mat efter de så for jag ut med Maja på en sväng. Tur att Maja inte är rädd för nå för de var massa skotrar och fyrhjulingar som körde som GALNINGAR..


God Jul

Tomten kom även i år trots kylan -27 vi var ute från 17.15-20.15 så det blev bara tre timmar så de var ganska lagomt.
Kan ju säga att de inte kändes så kallt, men vi står ju inte ute hea tiden vi turas om att stå ute me hästen madans två av oss går in.
 
GOD JUL från oss alla till er alla


Min dag

Vad har jag gjort i dag?
har varit i stan där jag bland annat hämtade ut mitt nya körkort (mitt gammla var ju så gammalt, inte ens tre månader) sedan var jag ute en sväng med Maja. Nu efter maten så har jag bakat hela kvällen men endå bara hunit två sorter både biskvier och makroner har aldrig bakat de förut så de bli spänande hur resultatet blir.
 
Blev värsta lycklig när jag var inne på pappas kontor för att skriva ut ett recept så av en ren slump så såg jag ett mines kort som passade till min "älskade" mobil. det är ett 8Gb minne, jag vet att det inte är så stort i dessa dagar då vissa har typ 16Gb men det är stort då de jag har nu bara är ynka 2Gb. Så nu är de bara att försöka att få över allt från ena minet till de andra utan att tappa bort något.


Ge mig styrka

Har varit borta nu lite i några dagar.
På Lördagen så var jag å Erika på Djurparen å körde med Maja å det gick bra, det var väldigt mycke folk så maja fick springa runt runt som en tok :P
Sedan på Söndagen så var de tänkt att vi skulle vara på djurparken men jag spyde natten till söndan. men jag måde inte dåligt på morgonen så jag hade tänkt fara men efter någon timme så började jag må sämre å sämre så jag ställde in resan. låg då i sängen hela dagen.
Måndag gjorde ingenting. jag kände mig inte sjuk men orkade inte lyfta ett finger.
Idag är fortfarande väldigt slö men jag bestämde mig för att jag skulle försöka rida Maja så jag kämpade mig ner till stalle, jag började å borsta henne sedan tog jag hovarna och då hade hon en väldigt lös sko som jag var tvungen att  dra av. Så då kunde jag ju inte fara ut å rida med henne så då var de ju bara att kämpa mig hem igen för att ringa hovslagarn och hålla tumarna att hon kunde komma innan ihelgen för att sko maja. Då hade jag en sådan tur att hon hade fått ett återbud så hon kunde komma imorgon, de var väldigt bra för lör+sön ska Maja va på djurparken sedan på måndag så ska hon ju vara tomtens häst :) Så de blir tre dagar hård körning.


Nytt Schabrak

Idag när jag körde hem från Pite så svängde jag förbi på hästaffärn i Skellefte där jag köpte detta schabrak.
Jag var helt sker på att alla Hello Kitty saker bara var i ponny storlekar men detta var storlek full :)
 

 
Sedan köpte jag även ett fleecetäcke med hals som var väldigt billigt enligt mig, kostade ca 390:-


Ibland så måste man ge upp

Idag tog jag Maja på en hård ridtur, kan inte påstå att de gick så bra. det gick bra i början tills jag hade tagit den görsta galoppen sedan blev hon helt omöjlig,varje gång jag fattade galoppen så blev de minst en bockning  så efter en väldigt lång tids bråkade så var Maja helt genomblöt så då bestämde jag mig jobba lite till i traven å sedan ge upp för idag. Så nästa hårda ridpass får vi spara till någon dag nästa vecka.
Imorgon Torsdag så far jag å mamma en sväng till pite fast först en sväng förbi i skellefteå på hästaffärn för att köpa ett fleecetäcke med hals till Maja. Sedan på kvällen så ska vi fara å se när Älva ska vara me i ett luciatåg. På fredag så kör jag hem själv från pite för mamma ska stana tills på måndag. Och till sist i helgen så ska jag å Erika vara på Djurparken å köra Maja.


Lilla Hera

Pappa ringde till veterinärerna i Lycksele imorse men dom skulle ha stängt hela dagen för dom skulle på kurs, så dom tyckte att vi skulle fara till veterinärerna i vännäs (drygt 1,5 timme bort) eller att vi skulle vänta till i morgon för att sy i Lycksele. Så vi bestämde oss för att vänt fast vi egentligen ville ha gjurt de idag. men sedan så for pappa ner på byn och då fick han tips om att Håkan Schalin fortfarande gjorde några veterinär saker. Så vi ringde till han och då var han så snäll så vi fick fara dit idag så att han kunde sy igen såret. så nu går lilla Hera runt med en tratt och ser jätte skamsen ut, stackarn..
 


Stackars Hera

Idag har jaf inte gjort nå mycke, följde mamma in till stan idag annars ha jag nästan inte gjort nå.
 
Pappa var ute i skogen idag med Hera, när dom kom hem igen så såg hera stel ut i bakbenen. Så efter middan så började jag undersöka henne då såg jag att hon började slicka sig väldigt mycke och då såg jag att hon hade ett ganska så stort och djupt sår på insidan av benet, Så nu har hon en fin tratt på sig så att hon inte kanslicka sig och imorgon så ska vi ringa till veterinären så att jag kan köra in henne så att dom få sy igen såret.
 
 
gammal bild på Hera


Julmarknad

Det gick bra även idag på julmarknan. Maja skötte sig super bra, hon gick till och me in i transporten utan att bråka <3  Vilken duktig häst jag har.
fattades bara fackolrna, men jag hittade inte fackelhållarna (men jag tro att jag vet var dom är nu) men de var nog lika bra att jag inte hade dom för dom skulle ha blåst ut nästan varje varv jag körde så jag skulle bli galen på dom.



Bra jobbat Maja

Idag så var jag på julmarknaden med Maja å det gick super bra, trots att jag var själv och de var hur mycke folk som helst som ville åka så fungerade allt som de skulle.  
Imorgon så bli de säkert mycke lugnare, de brukar aldrig vara lika mycke folk på söndagar som på lördagar och så brukar de ta ungefär en timme längre innan dom brukar komma. Jag undra om alla ta extra långa sovmorgonar på söndagar varför de ta så lång tid innan dom kommer till julmarknan.
Men nu så är jag så fruktansvärt trött så snart så gå jag å läger mig.


Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Ibland går det inte som man har tänkt sig...
I förgår så hittade jag äntligen en kompis som kunde hjälpa mig i helgen men hon ringde idag å sa att hon inte kunde hjälpa för hennes hund skulle föda valpar troligen ikväll/natt eller imorgon. så då va jag ju på ruta ett igen :/ 
och det ser inte ut som om jag kommer hitta någon som kan hjälpa mig, helt plötsligt blev jag väldigt otaggad att fara imorgon.
Sedan så hade jag tänkt ha två facklor på släden men nu hittar jag inte fackelhållarna, blir så galen då man inte hittar saker, har ju leta överallt..
Det känns som om de kommer att bli en lång och jobbig dag imorgon


Majsan

Idag tog jag å Maja en lång svängom i det fina vädret -11 och snöar.
Efter litte jobbande så blev hon fin/snäll sedan bestämde jag mig för att ta lite galopp och då kan jag ju säga att maja inte ha fått galoppera på hur länge som helst på grund av att det har varit så halkigt hur länge som helst. Men men dom fyra första galoppfatningarna så blev de några fina bocksprång men efter lite jobb så blev de bara några gånger galopp. tänkte att jag inte skulle jobba så mycke me galoppen då hon var lite otränad och så hade hon redan jobbat ganka hårt och så ska man ju sluta medans det går som bäst.
 
 
Asså jag kan ju inte tänka mig att hon ser så mycket igenom denna luggen 
 
 
Sedan efter ett hårt och svettigt ridpass så måste man ju rulla sig 
 


Snart helg

I helgen så är de Julmarknad på gammplatsen i Lycksele 
 
Se dom har till och med skrivit att det ska finnas häst och släde, tro aldrig att dom har skrivit det förut när jag har varit där.
 
 
 


Nedräkning

Nu sitter jag här i soffan och har nedräkning till när jag ska fara å jobba bara ca 2,5 timmar kvar, vad ska jag hinna/orka göra tills dess att jag ska fara? troligen bara se på tv och äta mat.
Det blev vilodag för Maja idag med, hade inte så stor lust att göra något med henne i denna extrema värmen som är idag nästan hela -20 grader. Men imorgon så måste jag ut me henne även om de ser ut som om de ska bli kallt då me. 


Söker en medarbetare

Någon som kan/vill hjälpa mig ihelgen, när jag ska vara på julmarknan på gammplatsen i Lycksele.
 
Söker en medarbetare för två dagar.
 
Du bör kunna enkel matte.
Ett plus om du inte är rädd för hästar :P
 
Arbetsuppgifter: Om du vill hjälpa till att göra iordning hästen/släden m.m Hålla hästen under på och avstigning om det behövs. ta betalt sedan fins de säkert nå annat smått å gott som man kan hitta på.
 
arbetstid: ca 10.30-16.15 Lördagen + Söndagen den 8-9 december.
 
Lön: beroende på hur mycket vi tjänar.
 
Skicka in din anmälan så snabbt som möjligt :P


Ändrade planer

Det har inte snöat något sedan igår så vi bestämde att vi inte skulle fara in med Maja idag.
Så jag trodde att jag skulle få en lugn dag idag, men då ringde mobilen och så helt plötsligt så blev det bestämt att jag ska jobba hela veckan som lokalvårdare. Så ikväll så ska jag vara å städa, för jag städar helreikväll än att jag ska börja kl 6 imorgonbitti för att hinna innan barnen kommer. Så då bli de att städa mellan ca 4-9 varje kväll i veckan start ikväll.


Min roliga dag..

Idag så har jag varit på djurparken med Maja och kört med släde. Det ända som gick riktigt bra som jag kan säga på rakarm var att Maja sköte sig väldigt bra när vi var på djurparken, allt annat känns som om de var bara motgångar. Började med när vi skulle fara så ville inte Maja gå in i transporten direkt så de tog några minuter innan vi tog oss iväg. När vi kom fram och gjort iordning Majsan och skulle börja köra med risslan så såg vi att det inte fans någon säte/bänk för pasagerarna att sitta på så vi kontaktade djurvårdaren som jobbade och han var så snäll och duktig så han fixade ett säte av några brädor och de blev jätte bra. Sedan när de var klart så började jag köra å de var ingen höjdare dom hade ju sanda jätte mycke så levde de om som bara den, jag tycker de lever om mycke när jag kör med en trilla men de var ingenting jämfört med idag. Så det var ju tur att det inte var så många som ville åka. När vi skulle skulle lasta Maja igen så var hon oxså lite tjurig men de gick tillslut. När jag sen skulle starta bilden så startade den inte för tydligen så har batteriet blivigt dåligt så då fick djurvårdaren igen ställa upp för oss så han kom med startkablar så jag fick igång bilen så vi äntligen kunde fara hem. tro jag aldrig ha varit så rädd för att få motorstop förut, var rädd att jag inte skulle få igång bilen igen då. Men iallafall så tog vi oss hem..
Imorgon så är de inte säkert att vi far dit för de går ju inte köra rissla om de inte kommer nå snö och de ser inte ut som om de kommer nå snö på flera dagar sedan fins de ingen vagn som jag kan ha heller. Kan ju inte köra med trilla och det fans två andra vagnar som jag kunde låna av någon (vet inte vem) en turist vagn som rymmer 6-8 pers men den skulle behövas lagas lite och så skulle de kosta 500 kr/dag att hyra den (då skulle jag troligen inte tjäna något) sedan så fans det någon som kunde låna ut en rockard (gissar att den ser ut som min) men där rymer jag ju högst två små barn å de är ju ingenting.
 
Så man kanske ska dansa snödansen, någon som vet hur den går? 
Eller så kan väl någon vänlig själ komma med ett lastbils las med snö som man kan lägga på vägen där jag ska köra.