Lyckselebladet

SE jag å Lova är me på bild i lyckselebladet
Inte så stor bild men de är endå jag å finaste Lova som skjutsar några barn på gammplatsen i Lycksele år 2010 på skördemarknaden.


Körträns

Igår så kom mitt/Majas nya (begagnad) körträns :)
Så ikväll så har jag provkört me det å det gick super.
Snyggingen me lite tuppkam
tuppkammen har börjat lägga sig ner, äntligen
Jag undrar egentligen hur mycke Maja såg när vi var ute å körde, två stora skygglappar och så har hon lång och tjock lugg.
Jag tycker då att jag gjorde ett bra köp, fick hela tränset +bettet (som jag inte viste att jag fick me) för 200:-
Inte för att jag har någon användning av bettet för jag har redan ett sådant bett fast de jag ha är mindre.


Ring klocka ring

Imorse blev jag väckt kl 8 för att mobilen ringde, de va dom från dagis som ringde å frågade om jag kunde jobba idag. så då va de ba att stiga upp å först fara ne till stalle för att släppa ut hästarna i regnet å sedan hem å byta om för att sedan fara ne till dagis för att jobba mellan 9-16.30. ska jobba imorgon me.
sedan ikväll så ha jag å pappa vari och hämtat massa spån säckar.


Maraton

Nu ha mitt The vampire diaries maraton startat eller jag börja att se igår, få se hur många sesonger jag få tag på :)


Hockey

Asså är de bara jag som inte är helt galen i hockey??
Är de inte så att de lag som vinner hela skiten är bäst?
Man kan ju heja på ett lag å vilja/tycka att dom ska vinna men i slutänden så är de ju så att de lag som vinner är de bästa laget, eller ha jag missuppfattat allt??


Skämes

Fy skäms Emma!!
Jag missa ju Majas födelsedag :P
den va ju i måndas, så nu är hon 7år gammal.
snart är hon gammal å grå :P


Emma fotar gammalt

Idag åkte jag å Hera en sväng skidor till den gammla ladugården där den gammla trillan står som jag troligen kommer att ta å försöka att fixa till :)
Här är trillan
Hera fick va försöks hunden som fick se om den skulle rasa ihopp eller inte :P
dynan på sätet bli nog att ta bort :P
Någon som ser va detta är?
Kan säga att de är nå typ av häst skor tex som vissa brukar ha vet inte va de heter men de se ut som tenisraket fast utan skaft som man knyter fast under skorna så att man inte ska sjunka ner så mycke i snön.
gammal taggtråd, ser lite dumt ut att de bara är taggarna som har rostat.
gammla cyklar
Någon som ha varit kreativ å virkat..
De gå nog inte så bra att cykla på denna :P
Gammal loksele
ett körträns. treangeln som sitter på pannbandet är reflex. Behövde man verkeligen reflex på den tiden de fans troligen inte nå många bilar häromkring när denna senast användes
å ett jäkla hemskt bett, hur fasen kan man ha en kedja som bett??
Åsså lilla vovven :P


Svettiga hästar

Idag så har jag motionerat alla fyra hästarna och alla blev svettiga..
började me Virre han körde jag runt byn så han blev väldigt svetti. sedan så red jag Maja barbacka runt byn å skogen och så plumsa jag i djupsnön till dagis hon blev minst svettig men hon blev ändå svettig för hon tckte de va jobbigt att plumsa i böt djupsnö. sedan på kvällen så red jag Bettan runt byn och galopp uppför 4 backar så hon blev lite svetti för hon ha ingen kondis sedan bytte jag å Wilma häst så då fick jag Dea så då galoppera jag me henne uppför två backar sedan red jag en sväng runt byn så hon blev å ganska så svettig..


Duktiga Maja

Är så stålt över Maja, hon är så duktig. Honär inte rädd för något :) de ända är att hon ibland kan ta något snesteg när hon bli skrämd. så som idag då jag red barbacka en bit i skogen så flög en Tjäderhönna upp från marken bara en bit framför oss, då tvärnittade Maja å tog ett snesteg. men jag red även en sväng runt byn å hon blev inte rädd för han som stod å kapade ved just vid vägkanten och inte heller för hunden som sprang som en tok å skälde som om han ville äta upp oss.
Sedan så red jag även en sväng in på dagis, där jag å Maja blev väldigt mycke uppskattad av barnen. Blev bombarderad me 1000 frågor av barnen och alla frågade samtidigt. medans dom frågade så klappade dom Maja å flättade flätor å hoppade runt. Maja skötte sig utmärkt hon bara stod där som om hon skulle ha varit där dagligen, men hon är väl van Tova :P


skum överallt

Idag så hade jag å Maja roligt åtminstonde så hade jag roligt. Jag körde en lång sväng i skogen efter skoterspår med Maja me rockarden. Maja fick trava nästan hela tiden å vagnen hoppade å for hit å dit å Maja fick plumsa i de mjuka skoterspåren så de fick väldigt tungt för henne. När jag hade kört klart så var hon sjöblött å skummade överallt..


Städ jobb

Har idag och igår fått städa lite igen för hon som igentligen städa hon hade fått magsjuka. blev bara tre timmar men de är ju bättre än inget :) De va nästan tur att hon va sjuk under lovet för annars så skulle jag måsta städa på skolan me å där ä de väldigt drygt att städa för de är sååå mycke


Muffins

Bakat någon typ av chokladmuffins med cheesecake som jag hittade resept på någons blogg.
dom blev goda..


Trilla

Idag så ha jag varit å tittat på en gammal trilla
Den ser på ett ungefär ut såhär:  (lånad bild från google)
Ska när snön tinat bort fara dit å försöka dra fram den å se om den ens gå att köra me.
Men de såg ut som om allt var helt förutom en dyna men den kan man ju vara utan.
Så då kommer jag att få ett sommar projekt att måla/fixa upp den :D Kan de inte bli sommar nu..
sedan så fanns de timmerdoningar och flera skoklor som jag nog kommer att ta ett av varje.


Bröllop

Idag så ha jag fått en förfrågning om jag vill/kan köra häst vagn ti ett bröllop här i byn. Så klart så sa jag ja, de kommer att bli väldigt roligt. något att se fram emot.


Körträns

Just nu är jag en Glad Emma :)
Jag var inne på blocket imorse å då hittade jag en annons som jag var intresserad av, de var en tjej som skulle sälja ett körträns för BARA 200:- de är billigt, jag tro alldrig att jag ha sett ett nytt under 800 åtminstonde inte den modelen som de tränset hade. sedan så bode hon gångavstånd från min syster (som bor i Pite) så då har min syster varit å hämtat tränset :) så nu har jag nästan ett nytt körträns till maja jag undra bara när jag kommer att få tag på de.
ni få se bilder någon gång då jag ha fått tag på tränset


Körning me Virre

Idag så bestämde jag mig för att köra lilla Virre, de va ju så länge sedan sist. då fick ja ju först leta åt hans rockard som var gömd i traktor garaget så då fick flytta på massa saker för att få fram den sedan var de ba att flytta tillbacka allt igen.. när jag började titta över vagnen så upptäckte jag att de va väldigt lite luft i däcken så då fick Virre dra vagnen hem till mig för att pumpa däcken sedan va de ba ut å köra runt byn. Jag längta tills eljusspåret ha tina upp så att man kan vara där å köra för då kan man ta räser galopp me Virre :D


japp

gårdagen blev precis som jag beskrev i förra inläget, lika lång och dagen blev ju inte mindre jobbig för att jag var väldigt förkyld.


Sängen nästa

imorgon kommer att bli en lång dag..
börjar me att jag måste stiga upp innan tuppen, ha tänkt va i grisladugården strax efter 6 så då är jag hemma ca just före 8 och då måst jag ne å släppa ut hästarna å ge dom mat sedan hem å duscha å äta/fika och så hoppas jag att ja hinner sitta ne ett tag innan jag ska fara ne till dagis kl 10 å där vet jag inte hur länge jag ska vara å jobba, de kanske blir enda till kl 17. efter jag ha jobba på dagis så ska jag fara till stalle å ge hästarna mat sedan till grisarna å ge dom mat sedan hem å duscha igen sedan får jag äntligen äta mat. efter de så måst jag ne till stalle igen å mocka å kanske ta in hästarna. efter ALLT de så har jag kväll å då få jag sova å jag tro jag kommer att somna väldigt fort efter den dagen..


lilla grisen

Idag så dog en av små grisarna :( han/hon blev bara ca 2 dagar gammal..
R.I.P svarta lilla grisen


Min tur igen

Ja ha då va de dax igen att vara förkylld.. Mitt huve håler på att sprängas, min hals gör ont så jag knarkar halstabletter min näsa är nästan tätt hela tiden så länge jag inte lutar mig framått så riner inte snoren :P blir anfådd av att gå i trappen.. har varit helt slut på hela dagen.