Transport

Jag tänkte "åå så skönt jag får sovmorgon imorgon" för jag har ju jobbat tre dagar, men då börja pappa säga att imorgon blir det en tidig morgon för då ska jag hjälpa pappa att reparera Erikas hästtransport. Jag ska typ slipa bort rost å så skull jag måsta måla allt järn minst två gånger och sedan börja skruva fast massa saker. Sedan så få vi se vad som händer för roligt..


Skulle behöva

Har bestämt att jag måste köpa ett till schabrak då jag bara har två stycken, ett blått och ett svart. men det svarta vet jag inte vart de är, tro de är hos Erika. Men iallafall så skulle jag behöva ha ett till schabrak. 
Nu är de bara frågan vilken färg ska jag köpa, tro jag ska sattsa på ett rött eller vad tycker ni? Inte rosa!!


Regnet de bara öser ner

Jag har nu inset att de har börjat bli mörkt om nätterna och även kallt. nu är de bara +4 grader så snart måst man börja ha vinter kläder :/ jag tycker de va bara nyss som jag stoppade bort vinterkläderna.
 
Föresten idag då de bara har varit spöregn hela dagen så har jag tänkt flera gånger på att man skulle ha varit en Thailändare som kommer hit till Sverige för att plocka bär, för tänk vilken lycka att få vara ute hela dagen å polocka massa bär i spöregn, nästan så att man bli sugen på att börja plocka bär, någon som har lust att hänga på nästa sommarens bärplockning :P


Budapestrulle

Mmm ikväll har jag bakat en budapestrulle som blev supergod, så den ska göras fler gånger.
Den var ju väldigt lätt å göra, jag som trode att den skulle vara jobbig och ta lång tid men den gick ganska fort me.


Fråga

Någon som har lust att fota Maja någon gång då jag rider på ridbanan?


Galopp dag

Idag gick de super bra att rida Maja på ridbanan, eller de började inte så bra.
För när jag började rida så kunde hon knapt skritta fem steg utan att börja trava sedan i traven så var det helt OMÖJLIGT att få hon trava någorlunda sakta så jag började fundera på om jag verkligen skulle galoppera, för jag trodde att hon bara skulle tokgaloppera som en galning. men när jag testade galoppen så gick det super bra, har nog aldrig galopperat så sakta någon gång på Maja :)
Jag tror att hon var så pigg i skritt + traven för det var så jobbigt då ridbanan var ny harvad så den var väldigt lös.


Snart min tur

Jag gissar på att jag snart kommer att bli sjuk, då ungefär hälften av alla barn på dagis är jätte snoriga. Men jag hoppas på att jag inte bli sjuk, att jag blivigt imun för att jag ha varit där så mycke :P


Glada dagar

Snart är denna dag slut och då är de bara å försöka å sova så att man orkar morgon dagen då jag ska jobba mellan 7.30-12.30 tro jag :P sedan måste jag följa mamma för då ska jag hjälpa henne att bära mattor som hon har haft på en slöjdförsäljning  i sommar sedan bli de att byta om å fara ne till grisarna å ge dom mat sedan ducha sen mat till mig och så hoppas jag att jag orka göra något me maja på kvällen.


Sommar värme

Nu ska jag snart gå å lägga mig, för jag är trött efter att ha jobbat på dagis i två hela dagar och så ska jag jobba imorgon me kl 7.30. men man ska väl vara glad för att man får jobba något så man får lite pengar :) sedan är de ju inte så dumt när man kan nästan vara ute hela dagarna i de fina sommar vädret som äntligen ha kommit :)


Sadelprovning

Ikväll så provred jag två av sadlarna som jag ha lånat hem. Den första var för låg, när jag travade så var de snudd på att manken skulle ta i sadeln. Den andra var mycke bättre den så den red jag å Erika på ridbanan men imorgon så ska jag testa rida igen me den  och förhoppningsvis så har jag fått tag på en håltång så att jag kan göra fler hål på förbygeln för sadeln gled litte bakåt.


Bra dag

Idag har varit en bra dag.
började med min första körlektion som gick jätte bra innan vi for hem igen så var vi förbi ridskolan där vi lånade hem tre sadlar för att prova på Maja. sedan for jag å pappa ut i skogen för att plocka två hinkar blåbär efter mycke plockande så for jag ut på en barbacka tur me Maja. efter midan så for jag å Erika ut å körde virre sedan maja. när vi va klar me Maja så hjälpte Carola mig att prova ut sadlarna så imorgon så ska jag provrida dom :)
man hinner mycke på en dag om man stiger upp tidigt :P


Måste ju börja någon gång

Har kommit undan det länge nu men nu har pappa tjatat så mycke så nu har jag bokat en körlektion på trafikskolan i morgon bitti kl 07.30 längtar inte precis men man måste väl börja någon gång så att man kanske får körkortet någon gång.


Min dag

Ja ha idag så blev man ett år äldre, kan då inte påstå att de känns men men snart så är man gammal å grå.
Har inte precis firat något förutom att jag ätit en supergod tårta som jag ha gjort. Jag å Hera tog en liten tripp i skogen över ett berg det tog bara drygt 2,5 timmar sedan när man kom hem så fick man plankstek till midda efter de så tog jag och erika en barbackaritt i regnet på blöta pollar.
Fick en fin present av veterinären idag, en fin liten räkning på 2000 så glad man kan bli :/
 
På fredag så far jag in en sväng till lycksele å förbi ridskolan för att förhoppningsviss få hem någon/några sadlar som jag ska prova på maja så om jag ha tur så kanske jag äger en sadel som jag kan använda snart  :)


Semester

Ja jag vet jag ha haft jätte dålig uppdatering i sommar, men jag kan skylla på att de ha varit/är sommar och då ska        man ha semester :P