Bort bort

Imorgon så drar jag å några polare till Östersund på Storsjöyran å där ska vi ha de skoj.
Vet inte så jätte mycke om de men de få man ju se när man kommer dit.


I Sjölund

Nu äntligen så är alla hästarna i Sjölund :)  så då fattas bara en sadel till Maja så att jag kan galoppera hur mcke som helst.
Hera är lite rolig, när jag gick å hämtade Maja i gräshagen så gick hera å satte sig där vägen börja och där satt hon ända tills jag var klar å direkt då jag hade hoppat upp på Maja så började hon gå på vägen bortot, för hon har ju lärt sig dom andra åren att hon brukar ju få följa me när jag ska ut å rida :)
 
Ja ja jag är bara hemma en liten stund för jag ska nu äta sedan fara på jobb städet i hela 2 timmar :P oj så rik jag kom å bli..
 


De kommande veckorna

Tjoo
Om jag känner mig rätt så kommer det inte att bli så mycke uppdatering dom närmsta veckorna, för idag  eller om nårgon dag beroende på när vi flytta hästarna till sjölund för då ska jag flytta med dom till Sjölund (sommarstugan) å där har jag ingen internet eller ström så de bli nog långt mellan uppdateringarna :)


Marknad

Igår var jag på Åsele marknan en sväng.
köpte inte nå mycke men de blev iallafall ett par ridbyxor, grimma+grimmskaft och så klart marknads chips+marknads kola :)
 
Det stod ju HERA på lappen som satt på grimman så jag var ju nästan tvungen att köpa den :P
 
 
 
Är de bara jag som är oteknisk eller går de bara ha två storlekar på bilderna, brukar dom inte gå att minska manuellt me pilen om ni förstå vad jag mena? :P
 
 
 


Spruta

Kanske ska berätta vad de var för fel på Maja.
Veterinären var ju här för några dagar sedan han klämde å tittade på hela benet hur länge som hels sedan så började han raka lite för att se om de skulle typ va nå små sår som knapt skulle synas. till slut så hittade han en litet sår på benet som hon hade fått flera dagar tidigare, där han trode att de hade kommit in nå bakterier eller nå liknande men iallafall så skulle de va på grund av de lila såret som hon hade blivigt jätte upsvullen och fått jätte ont i benet av. så han tvättade rent såret och lindade runt nå bandage sedan fick hon två sprutor :(
sedan skulle vi i fyra dagar ge henne smärtstillande i munnen och ge henne fyra gånger pencellin spruton i halsen (de klarar inte jag av så Jörgen ha fått göra de). och nu är de den fjärde dagen så de är sista sprutan ÄNTLIGEN.
Hon mår mycke bättre nu, så vi ska nog flytta hästarna till Sjölund någon kväll nästa vecka :)


Va ha du gjort?

Min vanliga tur..
Idag då jag, Erika å Wilma skulle bada me hästarna så kände jag när jag skulle lyfta på Majas vänstra bakhov att hon var jätte svulen på smalbenet (vet inte vad de heter men ni förstå vart jag mena :P) Så Carola kom å tittade på Maja, men hon kom inte fram till va de var så vi ska avvakta till imorgon då vi kanske ringer veterinären om de inte ha blivigt bättre. Hon haltar oxså.
Kanske att hon ha sträkt sig på något sätt eller en geting ha tugga på henne på ett speciellt ställe eller kanske en orm eller så är de något annat.
 
Men iallafall så for vi å bada me dom andra hästarna. Erika på Bettan, Wilma på Dea och Jag gick me Virre å han fick då simma mest :P


kl 03:48

Vaknade inatt av att mamma pratade i mobilen just utanför mit rum i sommarstugan, jag tittade i mobilen för att se vad klockan var. Jag var nyvaken å väldigt trött så de såg ut som om klockan var 8:48, några sekunder senare kom mamma in å sa att Virre hade rymt å att vi skull måsta fara hem å ta fast honom. efter att jag hade masat mig upp ur sängen å gåt enda till bilen så tittade jag på mobilen igen för att se va klockan var. jag blev inte så glad när jag insåg att klockan bara var 4 på natten...  Men jag for å tog fast honom å släppte in honom i trähagen som jag var tvungen att dela av för han hade tydligen "krypt" under hagen och då hade den undre plankan knäckts. sedan så for jag å mamma tillback till sommarstugan där vi då gick å la oss igen.


Simtur

Idag så har jag för sörsta gången badat me Maja å de gick super. hon tog till och me något simtag så hon blötte då ne sig helt men jag blev typ bara blöt till midjan. de var inte lika kallt som jag trode att de skulle va så nu är de bara att bada :)


Vatten körning

 
Idag så körde jag Maja i vattnet med rockarden å det gick bra ett tag så körde jag lite för långt ut så att kuden jag satt på blev lite blöt.
 


borttappad tid

Ja jag vet jag ha haft en dålig uppdatering, men ibalnd hiner man inte blogga eller så årkar man de bara inte.
Men iallafall så var Älva här under hela midsommarveckan och då var vi mest i sommarstugan, vi var även en sväng på djurparken. sedan på midsommar så var jag me Maja inne på gammplatsen i lycksele å körde med en trilla å de gick super, Maja skötte sig som en gammal häst som hade varit med flera gånger :) 
Sedan så kommer vi till nåsta vecka (föra veckan) då jobbade jag ganska mycke på dagis och de dagar jag inte jobbade så var jag i sommarstugan. Så nu har jag beraättat i stora drag vad som hänt under den tiden jag inte ha skrivit något.
Idag så har hovslagarn varit här å skot Maja, Bettan å Virre.
Hon började me Maja å de gick jätte bra hon stod helt stil, sedan Bettan hon ville inte lyfta upp hovarna å när hon hade fått upp en så ville hon inte ställa ne den å så tyckte hon att de va jobbigt när hon skull bli skodd på där bak så då började hon hoppa runt lite men de gick endå bra. Sist och minst så blev de Virre han var jobbi, varje gång hon skulle lyfta upp framhoven så sparkade virre framåt och bakhovarna rykte han bort lite då å då, men värst var ju när hon skulle slå fast höger framsko då han började stegra rakt upp!! vi testade några gånger men sedan gav hon upp och ringde till Carola som gav tips om att poova muta me kraftfoder, så vi testade å då gick de ju super han stod helt stilla.