Första tävlingen för 2016 avklarad

Ja a du vad ska man säga om dagen...
Idag vad jag på körtävling i Kåge där det var dressyr och precision.
Började med upvärmningen i ridhuset där var maja pigg, framåt men endå kontrolerbar och följsam på tömmtagen. när vi då gick till tävlingsbanan och skulle börja tävla var hon en durasell kanin, var tvungen att tokhålla i henne och halv halter hela tiden så att jag skulle få hene lite kontrolerbar men det var INTE i en kontrolerad trav kan jag ju säga om jag viste att hon skulle vara sådär så hade jag ju innan satt tömarna ett hål längre ner så jag kunde bromsa upp hene när jag behövde, men trots den dåliga komunikationen så kom jag ihåg hela den LÅÅÅNGA banan, men rev ner två bollar annars hade jag vunnit då jag var snabbast nu blev jag trea.
Dressyren var också uppvärmingen i ridhus och där gick hon som en klocka så jag var så glad att dehär kanske skulle gå ganska bra. Hon var så fin, hon har aldrig gått så bra som då :)
sedan vat de ju att gå ut på tävlingsbanan och då blev hon en helt annan häst, hon vart som styv och ville inte jobba på skulle typ bara springa ifrån nå broblem.
Men har kommit på att de ha ju blåst ganska mycke så jag tro de kan bero på de, hon bruka inte tycka om när de blåser. så jag har nu beställt en sån där häst luva och ska testa om det blir bättre.
 
Men nu är de bara att tagga om till nästa tävling.
Nästa tävling 6/6 i kågedalen
Kanske även ska på körrally nästa helg 22/5 i villvattnet 
 
 
 
 
 


galna kossan

Idag när jag skulle mjölka så fick jag mig en boxnings match med en ko. Det började när jag skulle sätta fast mjölkmaskinen då vart de rodeo. Hon knuffade mig så att jag hamnade framför/under den panik/galna kon. Hon hoppade då på mig i paniken flera gånger, han tänka det här är slutet... kunde inte ställa mig då jag var rädd att bli träffad i ansiktet även att backa var uteslutet så de var att försöka masa sig framår medan man blev trampad på, kom då fram till kossan som stod bredvid hon var också orolig av allt ståhej men hon backade så att jag kunde ställa mig.
Så nu har jag blåningar här och där men tur i oturen så klarade sig huvudet och ryggen sig väldigt bra men de lär nog kännas ännu värre imorgon bitti när jag ska stiga upp..
 


Snart så

Oj oj nu är de inte länge kvar tills tävlingarna börjar, första tävlingen är om 5 dagar..
Nu börjar man ju på att bli nervös, men ska försöka att vara avslappnad och andas för då går allt mycke bättre.
Nä nu ska jag ut å köra maja en sväng me giggen så jag kan träna in mig på vagnsbredden lite innan precisionen.
 
Bild från föra årets tävling i Ö-vik där jag debuterade i LA