Städ

idag så har jag städat ut en lägenhet på blåklockan, det tog drygt 4 timmar.
sedan på kvällen så red jag Bettan och hon var segare än segast. Hon var ungefär lika slö som hon var i slutet i sommras när hon inte hade skor, man fick driva på henne HELA tiden.


Snart 12

Klockan är snart 12 å jag ska nu gå å lägga mig..
komm just på att de är månda i morgon å då är de min tur att fara ner till stalle å släppa ut hästarna.
Stakars mig som inte får någon sovmorgon :P
Jag kommer seriöst att glöma att jag ska släppa ut hästarna någon morgon för dagarna går så fort så jag kan inte hålla reda på vilken dag de är..


Grattis!!

Grattis på födelsedagen Victoria!!
Tänker inte skriva hur gammal du blir för jag blir om cirka ett halv år lika gammal å grå :P
Oj va tiden går fort!


Fräknar

Nu när solen ha börjat titta framm mer å mer så känner jag nästan hur alla mina jäkla fräknar kommer fram :( inte glad


liten skidtur!

gårdagen var lång och jobbig!!
Jag bestämde mig på morgonen att jag skulle åka skidor till Sjölund (våran sommar stuga) så jag packade en väska som bestod av lite dricka, varm oboy, lite korv, mjukkaka och så tog jag hera i koppel som jag spände fast i bältet, så började våran långa färd.
de började bra för de första ca300 meterna så var spåret nytrampat/sladat å fint men efter de så var de bara gamla spår som de hade snöat mer eller mindre i te.x. över en lägda så gick snön över fötterna och över ett ganska så stort hygge så gick snön till knäna...  när jag äntligen kom till sjön så var de inga spår där heller så jag stanade upp ett tag å funderade hur jag skulle göra om jag skulle plumsa längs med sjön ca 2km eller om jag skulle ge upp å vända. jag beslöt att jag skulle testa fara på sjön men efter ca 40m. så vände jag för snön gick just över fötterna och så var de vatten under snön, så jag vände om och åkte ca 400m och då kom jag på den BRILJANTA ideen att jag kan åka skidor över berget! Så då for jag uppför berget å jag kan säga att de inte gick fort och att de va väldigt jobbigt, de enda positiva med att åka uppför berg är att det tillslut går nerför :P men jag åkte på ett gamalt skoter spår så de gick inge fort för spåret hade nästan snöat igen. När jag änteligen hade kommit fram till Sjölundsvägen så hade jag så enormt ont i fötterna så att jag nästan kunde sätta mig ner å ge upp.. så då stod jag där i vägskelet till sjölund till vänster 1.5km bort hade jag mitt mål (sjölund) och till höger 1.5km bort fins en bilväg där jag kunde bli hämtad. men när jag hade jobbat så hårt så var jag ju tvungen att nå fram till målet när det inte va så långt kvar trotts att jag hade dö ont i fötterna. När jag tillslut var framme så fick jag plumsa mig fram över gården ända ner till grillplatsen där jag gjorde upp eld och grillade korv med min hunr Hera. efter den den lila pausen så var de bara att åka tre kilometer till bil vägen så att jag kunde bli hämtad å jag kan då säga att jag inte hade mindre ont i fötterna efter pausen utan jag hade mer ont det känndes som om båda fötterna var två stora blåmärken fast ondare :P Hela denna resa gick på nästan 5 timmar!! startade 12 å var hemma ca 5
när jag kom hem så åt jag mat, byte om och for direkt ner till stalle för att mocka kl halv 6 och oturligt nog så var de jag som skulle ta in hästarna så jag var tvungen att fara ner till stallet senare igen för att ta in dom ca halv 8
Idag så har jag inte gjort så mycke förutom att ha träningsvärk i rumpan :P och ridi barbacka på Maja..


Wilma bloggar

Hejsan nu bloggar jag från Emmas blogg tänkte berätta lite smått... jag gör Emmas design på bloggen och nej jag är inte klar än det ser hemskt ut jag vet ska fixa länkar också i menyn men det vill inte funka riktigt men jag ska försöka så länge jag orkar Profilbild och så ska jag fixa när jag har pratat med Emma vad hon vill ha för bild och så...
Min kika gärna in på min blogg och kommentera!
http://photoowilma.blogg.se :)


Western

För någon dag sedan så testade jag rida me western bettet och träna lite western ridning och de gick ganska bra.
bilderna vill inte vända på sig


Semmeldagen

Idag är de fettisdagen (semmeldagen)..
så då får man äta semmlor å dom är goda :P
/har tråkigt XP


Uttråkad

jag känner mig så uttråkad, finns ju inget att göra. Mina dagar ser nästan likadan ut varje dag!
Vill bara fara bort någonstans å göra något annat/roligt.
Det jag har att göra på dagarna:
* säka jobb- som inte går så bra, för det finns typ inget
*hålla på me körkortet- går väldigt trögt för det är sååå jobbigt/tråkigt
*vara i stallet- mocka,rida m.m
sedan är de inte så mycke mer jag gör. kan någon dag åka lite skidor eller baka något och så har jag börjat brodera igen (har inte broderat nästan något på ett års tid) för mamma har börjat tjata igen på en tavla som jag ska brodera som hon sedan ska ge bort, vist är de rättvist. Hon köper mönstret + material och jag ska brodera och sedan ska hon ge bort dem (två stycken).


bakat

ikväll så har jag bakat chokladrutor (kärleksmums eller mockarutor) och dom blev goooda och igår så gjorde jag morotskaka. om någon dag så ska jag även baka semlor för de är ju snart semeldagen så att man få äta dem..


Popcorn

Igår kom jag fram till att det inte är så smart att äta popcorn när man sitter i sängen, för det är lätt hänt att det blir en olyka. Jag satt på sängen å såg på en film på datorn och så huxs flux så tippade skålen där jag hade popcornen, de tog ett bra tag innan jag hade fått bort alla smulor från sängen..


Ny släde

Nu så har min pappa äntligen lagat denna släda så att jag kan köra den (Det är en släde som jag har lånat av Maggan, även den andra släden som jag bruka köra me Maja och Virre lånar jag av Maggan) Båda slädarna kommer från småland och har inte använts på väldigt väldigt många år.


Äntligen

Jaaa fick nyss igång mobilen..
troligen så var det bara sim kortet som var glapt för när jag tog ut betteriet och korten och satte in de igen och startade mobilen så fick jag flera sms och så kunde jag ringa och smsa igen :)


mobiler!!!

Snart kastar jag mobilen ut genom fönstret..
Har inte kunnat skicka sms eller ringa på hela dagen.


kall ridtur

Jaha då var kylan tillbacka..
det var drygt -26 på morgonen men mitt på dagen så var det bara -20 ute så då for jag ut på en rid tur me Maja



Söta Maja

dagens ridtur me Maja gick jätte bra, jag som trodde att hon skulle vara överpigg för att hon hade ståt stilla i flera dagar för att de ha varit så kallt. Men hon fick mindre kraftfoder när hon bara stod stilla.
Söta Maja efter dagens ridtur.


Varmt å skönt

Idag så har jag ridi Maja efter att hon har ståt i tre dagra för att det har varit svin kallt, igår så var det -40 hela dagen och i dag så har det BARA varit mellan -21-25 grader kallt så då passade jag på att ta en ridtur. Blev inte så avanserat, red barbacka runt byn med ett tjockt å härigt vintertäcke så de var faktist väldigt varmt å skönt om benen så jag frös inte. Men imorgon så ska de bli mycke mildare runt -10 gradet mitt på dagen så då ska jag nog ta en lite hårdare ridtur fast de bero nog på om de kommer att börja snöa en hel massa, för det ser ut som om det kan komma en hel del snö..


Kallt!!

Nu är de svin kallt -30 och kylan verka ska hålla i sig i ca 4dagar till..
De är så drygt när det är så här kallt, de finns ju nästan inget att göra och så kan man ju inte vara ute..
Undra hur mycke extra pigg Maja kommer att bli efter att hon ha stått några dagar, men jag måste nog fara ut å rida lite någon dag och då bli de nog barbacka och med ett täcke så att vi inte fryser ihjäl :P