Tidig kväll

Det bli snart att gå å lägga sig för de kommer att bli tre tidiga dagar då jag ska ta hand om grisarna i helgen + måndan. var i ladugården i dag en sväng å då fick jag se dom små gris kulltingarna som födes någon gång på morgonen och dom var så små å söta :)


stallet nästa

Idag så har jag varit på dagis i 2,5 timme å så fick man reda på att dom hade planerat in mig där imorgon me så då är de ju bara att fara dit mellan 8-13. men nu så ska jag snart fara ne till stalle å hjälpa Tova att rida på lila HÅRIGA Virre.


Lastvagnen

Bestämde mig att jag skulle försöka att få fram lastvagnen idag. de gick bra, för man ha ju en riktig hästkraft som man kan lita på :P
Så då kunde jag å Maja ta en tur me lastvagnen så att han äntligen fick springa av sig lite energi som hon ha samlat på sig.


Dagis

idag så har jag varit på dagis ca 1,5 timme för att se hur de va där och så blev jag förfrågad om jag ville jobba lite redan i morgon :) för då skulle dom tydligen ha ett personal möte och dom hade ingen som kunde jobba. ska jobba mellan 14.00-17.15 och mellan 4-5 så ska jag vara själv me fyra barn, de känns skoj. sedan på fredag så skull jag typ vara där å ha någon typ av inskolning men vet inte vilka tider än.


Tidig morgon

De sög ju att man skulle skruva fram klockan inatt så att man fick såva en timme mindre.
De måste vara jobbigt att vara grismamma...


nöff

Idag så har jag kört skoter en lång sväng me pappa och en till gubbe. sedan så har jag varit å ridi Maja en sväng tillsammans me både Erika å Wilma och så gick Frida  med Virre. sedan så var jag hemma ett tag innan jag gick ner till grisladugården  där jag gav alla grisarna mat.
små grisarna


lång tid

Har inte bloggat på länge nu på grund av att jag är lat och så har jag inte haft nå att skriva..


Mitt liv!

Idag så dog våran stora bärbara dator. Vet inte varför men den går då inte att starta.. Jag som har allllllt på den datorn, alla bilder, filmer, musik m.m. Jag HOPPAS att det på något sätt går att få liv i den igen så att jag inte går miste om allt.


Min dag

Dagen började me frukort sedan två timmars skidåkning med hera sedan hem å äta lunch å ner till stallet för att rida Bettan å hon va slöare ån slöast.. men jag ha kommi fram till att hon igentligen inte va slö hon bara tyckte att de va halt underlag, men om man bara tänker på hur man rider och inte galoppera som en tok på en liten volt så halka hon inte :P Efter jag hade ridi å gjort klart stalle så for jag hem å åt Pizza :) sedan va de bara å fara ne till stalle för att rida barbacka på Maja tillsammans me Wilma å Dea. väl hemma igen så kom jag på att jag va tvungen att betalla räkning (till hovslagaren) tur de går fort/smidigt att betalla räkningar genom internet. och så nu sitter jag här och fundera på vilken film jag ska se ikväll.

Man kan tro att jag har varit med om en katt fight, men de här fick jag efter jag ramlat när jag skejtade.. ser inte så farligt ut men när jag hade kommit hem från skidturen så hörjade de svida som XXX.. jag undra när de kommer att ha lägt, för jag är en rakare på att klösa upp små sår. jag klöser å klöser och när jag ha klöst upp såret å de börja blöda då komer jag på de nog inte va så smart att klösa :P


skidåkning

Idag så har jag åkt nästan 1,5mil :O det var inte tänkt att jag skulle åka så långt men de gick så lätt idag. det var väldigt latt att åka på isen för det var hårt spår och så hade jag mycke medvind och då och då så kom de en stark vind pust så jag fick extra fart.


Skoter

Idag har jag kört skoter..
börja med att jag körde till Sjölund och fick då köra en sväng ner till vägen för att hämta mamma som hade kört bil för hon ville inte åka skoter hela vägen. sedan fick jag köra runt runt på gården i Sjölund för att trampa upp spår så att man lätare kan gå till/in i husen. sedan så grillade vi lite korv och då plöttsligt så fick jag syn på en lekatt som var å hoppade på snön, han kom så att den var nästan 5 meter ifrån oss innan den upptäckte oss och då fick han fart i sina små ben.
sedan när vi skull hem igen så var jag tvungen att skjutsa ner mamma till bilen igen och så bestämde jag mig då för att jag skulle ta älven hem. när jag kam till älvkanten så fans det inte något upptrampat spår förän ca 50 meter ut å jag orkade inte vända om så jag tänkte bära eller brista så jag tryckte in gasen nästan i botten för jag var inte säker på hur djup snön var eller hur mycke vatten de var under snön, men de gick bra fast det gick tungt och djupt men de kan bero på att de var mycke snö och då var det ganska djup.
antingen så körde jag fort eller så körde mamma sakta me bilen :P  för vi startade sammtidigt när vi skulle hem då jag körde älven å mamma vägen (vägen och älven går jämnsides me varandra) för när jag kom till byn och skulle köra över vägen så körde mamma förbi och då har vi båda kört ca 4-5km.


blåsigt

Idag så har det blåst väldigt mycke men trots de så har jag åkt skidor 1 timme me Hera sedan så for jag ut å red med Erika och så har jag varit ute å kört lite me skotern.


Skidor

Idag så har jag åkt skidor till Sjölund men vi åkte inte hela vägen för mamma skulle följa me så vi körde bil en bit sedan så åkte vi skidor ca 2km enkel väg. Mamma hade mina skidor och jag tog tegsnässkidor (stora, tunga, klumpiga skidor)
Imorgon så ska jag köra min skoter, vet inte riktigt vart jag ska men jag ska köra!!


Häst bomb!

Här kommer några bilder från idag då jag var i stallet!



BETTAN








MAJA












DEA




VIRRE










Virre ser jätte liten ut


Igentligen så brukar jag stå vid fönstret när jag ska göra iordning någon häst men jag ville inte stå där idag för jag ville inte få all snö från taket på mig. 


Så iställe så fick maja stå vid sparken





Någon som ser lastvagnen som är under all snö??
undra när den ha tinat fram så jag kan köra me den.


Nöff nöff

Idag morse så var jag å skolade in mig i en grisladugård och de gick bra.
Så nu luktar jag gott, mamma tycker att jag luktar så dålig så hon håller sig undan från mig.
Men jag ha inte tänkt ducha förän jag ha varit i stalle för de känns dumt att ducha å sedan fara ner till stalle med blött hår. Men Maja kanske oxså tycker att jag lukta dåligt så hon inte vill va me mig :P


Gris

Imorogn så kommer jag lukta gris!!!
Jag ska imorgon kl 7 vara å skola in mig i en grisladugård för att sedan någon gång kunna vara avbytare där.
Har varit inne där nån/några gånger förut senast så gick jag typ i 4an och de jag mins var att de va många grisar och att dom skrek väldigt mycke och högt innan dom hade fått mat och att det inte luktade så gott.
Så nu har jag letat fram en arbetsoverål som pappa ha tagit hem från hans jobb, den är blå med flera stora breda reflex ränder på och på ryggen står det med stora reflex bokstäver BOLIDEN så jag syns då i mörker..