Taskigt värre

Hur taskig mamma kan man ha egentligen?
Min syster med familj kommer hit i helgen och min syster är pälsdjur alergisk så då skickar mamma ut mig och mina hundar så jag, Hera och Fia kommer att måsta sova i sjölund...
Där finns inget vatten, avlopp, ström ja så gott som ingenting förutom hus med möbler och en kamin så att jag förhoppningsvis kan hålla mig värmen sedan så är de ett utedass.
Vad ska jag göra där?? De bli ju värst på kvällarna dåde bli mörkt halv 7 -7 tiden och jag har då ingen el så de fins ju ingen att göra förutom att sova :/ 


Hårda tider

Nu har snön börjat tinna bort, så snart kommer hästhagen vara halvt fylld med vatten och den andra halvan komer att vara gegga :/  längtar inte till den tiden då de brukar ta jätte länge innan hagen ha torkat upp igen.
 
 
 
När de är som värst i hagen så får man tänka på att det snart är sommar och grönbete
 



Snart Sommar

Igår så bestämde jag mig för att det skulle vara slut på slädföret så då fick Maja dra risslan genom skogen på ett skoterspår hem till mig där den ska stå till sommaren då jag ska måla upp den :) sedan så tog jag fram rockarden så snart är de sommar.
Har nysn gjort sista passet på lantbruket åtminstonde på några dagar så imorgon har jag sovmorgon :D 


Trött

 
Fia tycker om att leka med abborrar :)
 
 
Jag ska gå å lägga mig strax då jag är väldigt trött för att jag har jobbat på alntbruket i tre dagar och då ringer klockan 5 på morgon :/ så nu ska jag sova så jag orkar stiga upp två dagar till.


22/3

Imorgon (Lördag) så blir det att jag ska fara å fortsätta att provjobba på lantbruket. Ska vara där till och med onsdag sedan är jag ledig kanske en och en halv vecka sedan ska jag jobbstäda en vecka.


Oj då

Jag insåg just hur mycke pengar som jag ha gjort av med i år!!!
Det började med en rissla sedan så skulle de ju komma en sadelutprovning till lycksele och då var jag ju tvungen att fara dit för jag hade ju ingen sadel och så är de bökit att försöka hitta någon som passa själv. Och så nu idag så köpte jag en loksele som var ute på blocket.
så alltså har jag spenderat:
Rissla 1200:-
sadelutprovning 1200:-
sadel +padd ca 6000:-
Loksele 2500:-
stallhyra 3månader 2100:-
hovslagare ca 800:-
Summa: 13800kr

Om det fortsätter så här så komer snart jag vara pank!!
Men då är de ju tur att jag inte behöver köpa nå mer grejen på ett tag :P


Ny sele

Idag så var jag i Lycksele å köpte en begagnad loksele. 
Ja jag vet jag har redan en men jag tycker inte att den passar så bra på Maja. 
Men iallafall så är denna en litte lättare loksele som kommer att passa bra när jag ska köra me risslan, trillan, rockarden och lastvagnen.
Jag körde en sväng med risslan för att testa selen och jag tycker att Maja jobbade bra i den så det blir nog super bra. ska bara någondag putsa upp den så den blir snyggare.
 
 


Vanlig Onsdag

Imorgon så blir det en sväng till lycksele och titta på en sak som jag kanske ska köpa. mer om de får ni veta senare :P 
Nu ska jag ner till stallet för att ge hästarna nå hö sedan så ska jag nog börja putsa på sätena till trillan.


Sötnosen Fia

Sötnosen Fia
 
Ja båda ryms i Heras säng.
 
 
 
Tycker nästan synd om Hera, Fia biter överallt på hera nästan hela tiden. Jag är väldigt förvånad över hur lite Hera säger ifrån, Hon kanske säger till Fia en gång per dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jag tycker att jag var duktig på att hålla kameran stilla. 


Ny sadel

Förra veckan så var jag och provred sadlar med Maja. 
Tro de blev 5 sadlar som jag provade.
Det fans nya hoppsadlar och Dressyrsadlar och några begagnade.
Dom nya kostade från 15000 till något på 30000 så de var inga billiga nya sadlar så jag köpte en begagnad. För jag kanske måste köpa en ny efter att jag har bygt upp rid/ryggmuskler på maja så då är de ju inte lönt att köpa en svindyr sadel som jag bara kanske kan ha ca ett år. sedan så köpte jag en ny teddypadd för dom tyckte att Maja behövde de i början.


Hoppas

ska alldeles stax gå å lägga mig för jag ska ju upp tidigt i morgon me för att fara till lantbruket. sedan på eftermiddan så ska jag dra in Maja till ridskolan för att vara på en sadelutprovning. jag hoppas att de finns nån sadel som passa och som jag kan köpa :) Goooo Natt


Fia

Jag bestämde mig för ca en vecka sedan att valpen ska heta Fia så nu är de bestämt. Sedan så kunde hon bara efter en vecka sitta ner :)
imorgon så blir det att fara till Raggsjö (lantbruket) och så få vi se hur många dagar jag ska vara där. Men på Onsdag så ska jag å Maja iallafall fara på sadelutprovning i lycksele.
Har inte så mycke mer att säga förutom att det är jätte fint väder ute nu :)