Ute i sista minuten

Idag vid 4 tiden så blev jag förfrågad om jag ville och kunde köra med häst och släde på Julparken (Djurparken i Lycksele) ihelgen alltså imorgon. Jag kan ju tycka att dom var ute i sista minuten att fråga om de men jag svarade iallafall ja så de blir mycke körning med Maja i vinter, det blir varje helg fram till jul. Sedan så kanske vi ska vara tomtar iår igen men de har vi inte bestämt än.
1 advent: Djurparken
2 advent julmarknaden på gammplatsen
3 advent Djurparken
4 advent Djurparken                                                                                                                                    
 
 
  
 
Jag gjorde 6st flätor i Majas lugg ikväll, inte för att hon skulle se fin ut me flätorna utan hon ska få vågig lugg.
 


Hjälp mig att bestämma

Jag ska ju vara på julmarknaden på gammplatsen den andra advent alltså nästa helg. men nu har jag börjat fundera på vilket träns jag ska ha på maja. Ska jag ha det nya (begagnad) snygga körtränset som är på dom två första bilderna, eller ska jag ha ett vanligt ridträns (som jag brukar använda mest då jag kör) som är på dom andra bilderna.
 
Körträns:
 
 
vanligt Ridträns:
 


Min söta polle

Det gick så bra att rida idag, jag bli så glad..
Eller de första 20 minuterna så bråkade Maja ganska mycke med flera bockningar och efter många om och men så gav hon ifrån sig en rejäl bokning sedan gav hon upp och hon började gå så fint :)



ÄNTLIGEN

Måste bara få skryta lite :) jag har ju idag tagit körkortet för att köra bil med tungsläp.
Så nu är jag glad, behöver ju inte plugga teorin nå mer nu ÄNTLIGEN jag var ju bara lite trött på de..


Ville så gärna

Jag som hade tänkt försöka fara in till ridskolan i Lycksele på Lördag för at rida Maja. Men då dissar Erika mig å kommer inte hem ihelgen :( Jag som så gärna ville fara å rida i ridhuset.


Vilken tur

Idag har jag varit en sväng i skogen, vär vi inte hitta nå att jaga. När jag kom hem så for jag ner till stallet å red en liten sväng med Erika. Sedan ikväll så fick jag den stora äran att tvätta bilarna, för pappa tyckte att dom var lite skitiga :P
 
 
 
Det enda jag har planerat i veckan är att köra in till stan på onsdag då jag har en körlektion vid 1-2 sedan på söndag så ska jag nog vara vid affären här i byn å köra häst & släde runt, runt, runt mellan 5-7. 


Tidig kväll

Måste försöka att somna tidigt ikväll då jag måste stiga upp ca halv 6 imorgon för jag ska vara på körskolan imorgon 06.50.
men jag få väl gå å lägga mig igen när jag kommer hem där vid halv 10 :P  Ha ha nä då far jag nog en sväng till bagarstugan å snor mig en mjukkaka som mamma ha baka. 
 


Majas man

Bara för att visa på ett ungefär hur mycke Majas man har vuxit.
 
Dessa kort var tagna någon gång i Januari så de är 10 månader gammla
 
 
Dom här korten är tagit ikväll
 
Så manen har vuxi ganska mycke men det är en bra bit kvar innan det är lika långt som där de är längst.
 


Ny borste

Jag köpte en ny man/svans borste idag då jag var i stan.
 
testade den ikväll å den är fortfarande hel :P
 
 
 
Den gamla borsten som jag har haft två av och som båda har gått sönder. 
Så nu bestämde jag mig för att testa en annan model som kanske håller lite längre.


Vitt är fint

 
Vist är de härligt och roligt att rida barbacka.
 
 
Men byxorna bli ju så skitiga eller vita..
man kan ju inte tvätta täckbyxorna efter varje gång man ha ridi barbacka, för då måste man ju minst tvätta om en gång i veckan å då förstör man ju dom :/ Så då får man iställe gå runt med jättefina täckbyxor.
 


Error

Imorse så var jag inne i stan å övningsörde me släpvagn å de gick riktidt bra att backa. det jobbigaste som kommer att vara på provet när jag nu ska ha de kommer att vara säkerhetskontrollen. jag som tyckte de va mycke man skulle göra när man bara skulle ta körkordet. nu är de ju hela säkerhetskontrollen på bilen å släpvagnen å de är hur mycke som helst som man ska kolla innan man starta.. kanske därför hela provtillfället är 90 om man mins rätt. Sedan så sa trafikläraren att personen man har uppkörningen med kommer att ställa massa frågor blää.. man är ju nog nervör när man ha uppkörning, hur ska man kunna tänka så mycke så man kan svara rätt på frågorna? :/
 
Sedan nu så har jag precis betalat räkningar för 4000kr dom pengarna kunde jag gärna ha haft kvar. men de bli dyrt när man ha häst, var ju tvungen att betala förskringen på maja och hovslagaren och stallhyran.


Kladdkaka

Här sitter jag å käkar nygjord kladdkaka :)
Medans jag taggar inför morgondagen då jag på morgon ska köra in till stan å övningsköra med släpvagn. Ska vara där halv 8 så de bli en tidig morgon :/
 
Bara så ni vet min nygjorda kladdkaka är jättegod :P
 


Bara att vänta

Känner mig så duktig! Har just skickat iväg en jobbansökan till ett lantbruk.
Så nu är de bara att vänta och se och hoppas på att någon hör av sig :)


Bara så att ni vet

Bara så att ni vet om två dagar så är det är premiär på breaking dawn del 2 (twilight).
Jag tänkte att jag skulle påminna så att ni inte gömmer de :P


Söka jobb

Igår kväll så hade jag lite tråkigt på jag var inne på platsbanken.se och jag hittadefårvånandsvärt ett jobb som jag ha tänk söka :D
Det är med djur mer precis så är de en ladugård med 40 mjölkkor + ungdjur sedan ärde inte så långt bort bara ca 3mil. 
negativt är nog att de står att man bör ha traktor vana, men jag har ju kört taktor. vi hade ju en traktor på skolan, men jag kan ju inte påstå att jag är ett proffs.. Sedan stå de att man bör ha lantbruksutbildning, men jag har ju gått naturbruksprogrammet inriktning djurvård så de förhoppningsvis räcker sedan hade vi ju 2 veckor praktik i en mjölkkoladugård. 
 
Så nu måste jag börja skriva CV och personligt prev. det är bara lite jobbigt att minas alla praktik platser, sommarjobb, där jag har varit vikarie. Men de jobigaste är ju att minas vilket år och månad man var på respektive ställe det är nog bara att försöka titta i någon kalender så inte det blir helt galet.


Fram å tillbaka

Jag tro att maja tycker att jag är lite jobbig.
Först körde jag rockarden hem till mig och där byte jag vagn till lastvagnen som jag körde upp till tjänbränna, där den ska stå över vintern sedan gick vi hem igen för att hämta trillan å köra den till tjänbränna me. efter de s var jag ju tvungen att gå hem igen för att köra ner rockarden till stalle.
 
Såhär ser trillan ut just nu 
             
 


Körning

Idag eller ikväll så har jag kört så mycke bil så nu behöver jag inte köra på flera dagar :P
Det började med att jag körde in til Lycksele kl 3 för att jag skulle ha körlektion me tungsläp i 2 timmar. Var hemma igen ca halv 7 och då hämta jag upp Erika, johanna å hästtransporten å körde iväg till kvarnåsen för att hämta spån sedan hem igen å lasta ut alla säckarna. efter mycke körning så kom jag hem igen strax före 9.
 
Imorgon så komer äntligen hovslagarn så då får Maja nå skor med drobbar, så att jag kan börja jobba med henne igen.