Rässer

Idag så körde jag in Fia för att hon skulle ta en valpspruta. så då passade jag på att köra in Maja me å rida henne i ridhuset och de gick ganska så bra. i skriten å traven så var hon jätte fin men då nr jag skulle försöka att ta lite galopp så ville hon inte. de gick absolut inte att få hon att galopera jag testa med galoppfatning, smakning och även att jagga igång hon men de gick inte de enda som jag fick som svar var galoppfatning: bockningar, smakning: bockningar och snabbare trav, och när jag försökte jaggaigång hon så blev de bara RÄSSER trav. 


Äntligne

Äntligen så har jag bestämt mig för att köra in Maja till Lycksele för att rida i ridhus.
Så imorgn blir de hårdridning i ridhus, undra vem som kommer att vara svettigast jag eller hästen?
Sedan så ska hon få en dusch så hon bli ren för en liten stund.


Så kan de gå

Idag så provred jag maja i skogen. det gick bra men det var fortfarande mycke snö kvar som var väldigt blöt så det gick väldigt tungt för maja :)
svettig och blöt.. se på bakbenskydden
 
Sedan på kvällen så var jag och wilma ute å red på dea å bettan samma runda i skogen och de gick ju också bra trots att jag ramla av eller flög av :P
som sagt det var ganska mycke snö och så tog bettan litte räser galopp men då gick de litte för tungt/för mycke snö så han hon inte riktigt med att lyfta på frambena så hon störta ner me frambena så att jag flög av henne men jag kan ju säga att jag aldrig har landat mjukare.
sedan så tappade hon en sko så imorgon ska jag rida samma väg för att se om jag hittar den.
 
 
 
 


Blankt å fint

idag så bestämde jag mig för att ta hem finselan för att putsa upp den för den var så skitig och så behöver lädret smörjas. 
 
 
Varför bära själv då man har en packåsna :P
 
 
 
Körde hem å lämnade selen 
 
FÖRE:
 
 
Efter två timmars gnuggande så är mässingen eller va de nu är blankt å fint :)
nu fattas de bara att smörja lädret men de tar jag ågon annan dag. 
 
 
 
 


Grattis

Idag fyller Maja 8år.
 


Äntligen

Ååå så skönt nu har jag gjort bort dom här 9 jobb dagarna  med tre olika jobb och några dagar hade jag två jobb samma dag men imorgon är jag ledig men jag ska upp tidigt ca 7 för jag ska först släppa ut hästarna sedan så ska jag å pappa fara ut å fiska å han ville fara TIDIGT ca 8, men jag får ju två timmars sovmorgon så de ska nog gå bra.
Tur att jag kom ihåg att ställa om klockan så att den inte ringen 5 imorgon för då skulle jag inte bli glad. sedan så ska jag städa städa tre lägenheter på blåblockan dom de komer nog att ta tre dagar för de tar ca 4-6 timmar men men jag ska ju vara glad att jag får in pengar :) 


Måste sova

Så ja nu var fem dagar med städjobb klart nu väntas de lnatbruk å grisar.
så nu måste jag sova så att jag klara att stiga upp strax efter fem.
först bli de att ge griar mat stax före 6 sedan kör jag till raggsjö, brukar komma hem mellan 9-9.30 och då ska jag fara tillbaka till grisa för att mocka sä jag kanske kommer hem strax efter 10. sedan mellan 10-15 ska jag förhopningsvis äta mat, göra nå me Maja + fixa i stalle och så måste jag hinna sitt ne ett tag innan jag igen ska fara å ge grisarna mat igen ca 15.20 sedan bär de iväg till raggsjö igen och sedan bruka jag komma hem vid 7.30 och då är de inte så mycke att göra eller rättare sagt då är de inte så mycke man orka göra innan man ska gå å lägga sig och förbereda sig inför två dagar till som har samma schema.


ska bli skönt med helg

Ibland så har man mycke att göra 
 
sön: städ
mån: städ
tis: städ
ons: städ, gris
tor: städ, gris
fre: kor, gris
lör: kor, gris
sön: kor, gris
mån: kor
tis:
ons: städ lägenhet
tor: städ lägenhet
fre: städ lägenhet
 
städ: städar skolan, hyreshus det tar 5 timmar/dag
gris: ger mat/ mocka hos grisar ca 1 timme/dag
kor: morgon + kväll kör jag till raggsjö för att mjölka kor 6-7 timmar/dag
städ lägenhet: ska städa i tre lägenheter ca 4-5 timmar/dag
 
det är ju tur att jag ibland har jobb men det fick ju gärna vara lite utspritt.
 


Fialotta

Söta Fia