Flicka & Flicka 2



Bra film
som handlar mycket om hästar så om du inte tycker om hästar ska du nog inte se dem, men jag tycker att dom var bra.

tryck mellan paranteserna (1trailer) (2trailer) för att se trailerna.

Betyg den får fyra av fem


Sydney White



Bra och rolig film som måste ses :)

Tryck (HÄR) mellan paranteserna för att se trailern

Betyg den får fem av fem


Häst flytt

Nu är hästarna flyttade från Sjölund och står just nu i trähagen där dom ska stå tills vi ha byggt en ny hage. det tog ca en och en halv timme för jag och Erika att flytta dom. jag körde lova och Erika red bettan. Erika tyckte att det var jobbigt att trava i lovas trav takt med tanke på att det var jätte varmt me.

BergLova, Virvelvind, MacBeth
Gammal bild


NEVER BACK DOWN



Bra film Asså hur kan man villja bråka så mycke som dom gör?
Detta är en film till er som vill se killar me magruttor. men inte till er som hatar boxning.

Never back down (trailer) tryck mellan paranteserna för att se trailern.
Vet inte varför det inte syns men men.

Betyg: den får fyra av fem


Gädda

Asså jag hatar gäddor för dom slitter bara av linorna och tar mina drag!! idag när jag å mamma var ute å fiskade så fick jag än stor gädda ca 4kg. vi rode in till land där jag tillslut fick upp eländet där den sedan dog av ett sten skott i skallen :P där liggen han å ruttna upp. HAHAHA den dumma gäddan ska inte jäklas me mig igen!!
Har även hunnit me att rida Bettan, jag kan säga att hon tycker att det är jobbigt att galoppera sakta. Hon vill ha rässer galopp hela tiden. Det börjat att bli tråkigt att rida själv hela tiden så är det ingen som har lust att komma till Sjölund å rida :)


Blöttttt

Jag kan inte säga att jag har haft tur med vädret när jag har gjort något med hästarna två dagar i rad. för i går så börjader de att spöregna när jag, Monica och Casper var ute å red så att vi blev sjöblött. sedan så i dag när jag å Albin var ute å körde vagn med Lova så började de också att spöregna :(
Men i morgon så få de inte regna för jag är less på att bli blöt.


Picture this



Filmen var ganska bra man kan säga att hon har tur i oturen.

http://www.youtube.com/watch?v=ZuRy_4aHkL8


Betyg: den får fyra av fem


tusen gånger starkare


Filmen var okej inte den bästa men den gick att se. blev bara lite galen på
lärarna som var så puckade och killarna som va lite öö ja som dom brukar vara :P

http://www.youtube.com/watch?v=BY1XlXLJOlw

Betyg: den får tre av fem



Så krångligt

Nä nu ger jag upp!
Har försökt att förstå hur man lägger upp you tube klipp här men he gå int, tycker att alla skriver olika hur man ska göra, så jag fattar inget mera...


Trevligt

Har ikväll haft en trevlig kväll med flera kompisar i stan med massa mat och skoj. hoppas det blir något liknande någon fler gång.
Har inte så bra uppdatering nu under sommarn på grund av att jag är mycket i sommar stugan och då blir det ganska dyrt om jag ska vara inne på internet varje dag med tanke på att det kostar 9kr per dag.


Marknan

Var på Åsele marknan i dag.
hittade inte något förutom godis å marknads chips + några små örhängen.
sedan så fixade pappa så att de blev nå nytt avtal me min mobil så då fick jag en till mobil.
vet egentligen inte varför jag fick men men..


inte precis en mobil som jag skulle ha köpt om jag skulle välja.
Såg just på Pricerunner att den går mellan 1260kr- 2295kr.


Bra jobbat Virre



Nu har vi fått en till ryttare till Virre :)
Casper har nu ridi tre dagar och de har gått jätte bra.


Nytt bett



Provade det nya bettet på Lova i dag och det gick ganska bra trotts att hon va pigelin


De blev bra



det blev en tumme upp för Erika


Ny skylt



Nu har jag äntligen användning för skylten som jag gjorde i slutet av förra sommaren :)


Regnet ba öser ner.

De ha regna hela dagen och så har åskan vari här länge idag. Men jag å Casper (kusin barn) han endå rida en liten sväng medans de va ett litet uppehåll. han hade virre och de gick jätte bra :)så nu har han ridi på virren i två dagar och han vill rida imorgon me. Men då få vi hoppas på bättre väder. För man bli galen av att bara sitta inne.


Bränd Emma!

Idag så följde jag me mamma å pappa på aktion å he va den drygaste aktionen jag varit me om. Dom ropade ut typ bara små saker typ två ljusstakar å de va tusen stakar! Dom gjorde de iställe för att rosa ut lådvis. Sedan på var de inte heller så mycke saker där heller så om jag fick bestämma så skulle vi ha farit hem direkt efter att vi hade sett ta som ta där, men de gick inte mamma me på så då fick jag sitta far å bränna mig i solen så nu har jag en arm som är knall rö och som bränn! Å så i kväll så fick vi se en sak som vi aldrig sett förut. De kom ett rådjur simmande över sjön och komme upp inne i häst hagen :p men jag tro inte att hästarna han märka den. Men nu ska jag försöka att sova goo natt!


9 juli

Nu är det dålig uppdatering på grund av att jag är mycke i Sjölund och där har jag ingen dator, men jag har ju mobilen men det är inte lika roligt att göra blogg inlägg me den.
Idag så ska vi riva ner en stor hage och sedan kanske göra en ny i Sjölund och kanske flytta hästarna dit i morgon.
mmm så gott
Nu har jordgubbarna börjat att komma :D


Hö intag

I kväll så har vi tagit in hö. det blev inte så mycket, de blev bara fulla hö ladan i stallet som vi fyllde för de andra ska dom göra runda höbalar av. När vi va klar me höet så for jag, mamma och pappa till sjölund (sommar stugan) och bada och he sved om bena och arma. För er som aldrig har tagit in hö så kan jag säga att man rispar sig väldigt mycke på benen och armarna och då när man badar så svider de väldigt mycke. Så nu på ligger jag har i sjölund och ska försöka att sova med min svidande ben.


Tack Wilma :D

Tack så mycket Wilma för den nya snygga headern :D



http://wilmanordiin.blogg.se/  <--- Wilmas blogg


stalljobb

Idag så har det varit jobb i stallet. Det började med att jag å Erika rengjorde i ligghallen i hagen. sedan sopade vi bort allt hö under alla lastpallar i höladan och sen så rev vi sönder hela foder lådan för att vi ska få en ny :D

heja Erika :P

Senare i kväll så ska jag fara ut å köra Virre :)


2 juli

Är det någon som är bra på att göra designer?
som har lust att fixa en till  mig?
För jag är urusel på att göra de


Litte borttappad tid :P

Förresten nu så är Virre inkörd :D
Jag har nu kört Virre många gånger med hans rockard har till och med galopperat med han. Har mest kört i skogen men har även börjat köra lite på vägen :) Är så glad att jag klarade av att köra in honom, så nu har jag börjat med inkörningen med Bettan :) har redan hunnit prova mina hemmagjorda skaklor och det går jätte bra så nästa gång ska jag nog testa med vanliga skakler.
Sedan så har det varit en foderhäst här i några månader som heter Nikki som Wilma tog hand om men sedan blev hämtad igen av ägaren och det var synd.
igår så var vi å badade med Virre och Bettan synd bara att Lova inte kunde följa med. men snart kommer nog hon å få följa me å bada :D



tillbaka här igen

Han nu kommit fram till att jag ska gå tillbaka till denna blogg då den förra bloggen www.stallroska.zoomin.se gick över till att bli en betalnings sida :( det var synd för jag trivdes väldigt mycke där.

Det har hänt lite tråkiga saker med Lova, förra Onsdan så hade hon rymt så hon och Bettan var ute och sprang och dagen efter på torsdagen så var hon extremt halt på vänster fram ben och även höger bak. Vi avvaktade över helgen och på Måndan så ringde vi till veterinären och då kom en veterinär samma dag fast han hittade inte vad felet va, men hon fick smärtstillande för smärtan. och han tyckte att vi skulle åka någonstans där vi kunde röntga henne så vi åkte till Ume på ATG på onsdag där dom kom fram ganska fort att hon hade fång :( så idag lördag så har hon troligtvis fått sin sista smärtstillande kur och så har hon blivit verkad av en riktig hovslagare idag och fått skor på fram hovarna (hon har aldrig vart skod förut) och i morgon så kanske Lova får gå ut :D