T9

Asså vist ska de finnas T9 på alla touch mobiler??
Jag kan i alla fall inte hitta någonstans så att man kan byta till T9.
Det är sååå jäkla pilritt att skriva sms me ett litet jäkla touch tangentbord, vill ha tillbaka min gamla mobil.



200

Detta blir mitt 200:onde inlägg och hur ska jag "fira" de då?
Hmm kanske en glass?



Den utvalde

Såg inte precis ut dom om någon av dom ville bli vald. Idag fick de bli Bettan som blev den utvalde.


När jag kom hem så blev hera så glad, hon hoppade runt och trodde att jag skulle ta ut henne ur buren. Men jag började skotta snö så hon hoppade upp på hundhuse och såg på när jag gick fram å tillbaka hela tiden tillslut blev hon less så hon gick in i hundhuset.


Jobb städ

Idag så har jag varit duktig å jobbat lite.
Var på blåklockan (ålderdomshem) där jag städade en lägenhet som hade blivit ny tapetserad så de var massa damm överallt. så där har jag varit i ca 4 timmar å städa och jag kan säga att det INTE är så skönt att ha på sig plast handskar (diskhandskar) i nästan 4 timmar.

ikväll så har jag varit å ridi barbacka på Maja och de gick super bra och för första gången så travade jag och de gick mycke bättre än vad jag hade trott...


Grimmor

Med tanke på hur många grimmor som vi har i stallet så kan man ju tro att det är 20 hästar här, men det är bara 4st.

Grimmorna som hänger här på bilden:
från vänster:
Virre 3st (han har haft många fler men flera har gått sönder)
Dea 7st
Maja 6st
Bettan 8st
och så har ju hästarna på sig en grimma var och så är det några på tvättning, så man kan säga att vi har några grimmor.


Tuppkam

Se Maja har tuppkam :P
Jag undra hur länge de kommer att ta innan det ha växt så mycke att det ligger ner




Galna hästar



Igår när jag skulle fara hem från stallet så hoppade hästarna runt i hagen..
Jag undrar va som hade flugit i dem, dom brukar ju bara stå stilla. Kanske är för att höbalen hade tagit slut eller för att det var kallt ca -15 grader.
lite konstigt att Maja var lugnast hon som är yngst men störst :P


Vill ha!!

Jag är nu på sadel jakt eller jag har varit de ett tag nu, men jag vet inte helt säkert vad jag vill ha heller.
Jag skulle gärna vilja ha en spansk/barock/akademisk sadel men då skulle jag måsta först låna hem den för att prova den innan köp och då om jag ska köpa den ny så blir det jätte dyrt och om jag ska köpa begagnat så blir det ju också jobbigt för det är inte alla som vill skicka iväg sakerna på prov och så finns de inga begagnade sadlar häromkring, dom finns i Stockholm och längre ner...
Men jag vill också ha en vanlig engelsk allround sadel, det skulle vara lättare att köpa en sån för då kan jag åka på sadelutprovning me Maja och kanske få tag på en sadel som passar bra, för det brukar vara någon sadelutprovning lite då och då häromkring inte allt för långt bort.
Vill också ha en till sele en finare typ av bröstsele som jag då kan ha när jag ska vara i stan å köra på gammplatsen och om jag ska vara på djurparken. Och så vill jag ha ett riktigt körträns  :)

Allt de vill jag ha och lite till, de blir ju bara ganska många tusenlappar. De har ju jag råd me, eller hur va de nu??
Jag har inget jobb = ingen inkomst + jag har en häst som jag betalar allt själv = dyrt = snart pank,  tro jag måste få tag på något jobb snart..


Kompisar på besök

Idag så har tre kompisar varit hemma hos mig och då har dom fått rida och vad jag förstår så tyckte dom inte att det var så farligt som dom hade trott att det skulle va. Efter ridningen så höll två av dom på att frysa ihjäl så då for vi hem till mig där vi spelade kort och då fick jag lära mig två nya kortspel som heter gris, tecken. från början så fattade jag typ ingenting men ju mer efter varje gång jag förlorade så fattade jag mer och mer och tillslut så fattade jag allt :) och då blev det roligt.


Frida & Bettan                                           Tina & Maja


Majas skylt

Idag så har jag blivit klar med Majas skylt


Jag hade glömt hur jobbigt de va att skriv/måla med målarfärg och me den "bästa" penseln
ser nu att jag var lite för snabb att avsluta målningen J ett på Maja blev inte helt klart :( det skulle ha en typ samma sväng som G:et
Tycker även att namnet Berg Lova var snyggare skrivet än Majas nya skylt.


köpt från dollar, tre pack för 10 kronor. värsta dyr penslarna :P


Rolig helg?

Om det blir som jag hoppas så kommer Tina och Frida till mig i helgen någon dag och dom ska då få rida, båda är typ rädda för hästar :) det kommer att bli så roligt. Frida gick i min klass och Tina går nu i Np3a och så kanske någon fler kommer, dom skulle kolla om någon fler ville följa me.
får ju se om dom hittar hit, med tanke på att en kommer från Sundsvall och den andra kommer från Vilhelmina.


Gratis styrketräning

Min dag började me att släppa ut hera å ge henne mat insåg då att jag va tvungen att skotta snö och det var väldigt jobbigt för det var så mycke ca 15cm snö och det tog ca 1 timme sedan gjorde jag upp eld i vedpannan  och gjorde iordning lunch som jag åt medans jag såg på teve till ca halv 2 var då tvungen att göra upp en ny eld för den förra hade brunni upp suck.
Efte de så sparkade jag ner till stallet där jag gjorde iordning Virre och släden och for ut å körde honom, de gick bra förutom att han var halv fädd för nästan allting. tillbacka i stallet släppa ut virren i hagen, ta in Maja för tining medan jag fyllde på vatten baljan tro de är 6 stora hinkar den rymer och mocka, göra klart allt i boxen. när maja hade torkat så selade jag henne och gick till släden me henne och tände facklorna som sitter längst bak på släden när jag skulle ställa in henne i skaklorna så blev hon jätte jobbig hon kunde gå fram till släden men hon kunde inte vända sig om så att hon hade rumpan mot den, men efter ca 20 minuters bråk mellan oss så gav hon bara upp och blev hur snäll som helst och gjorde inga protester. när jag hade kör Maja klart och lämnat henne i stalle och kommit hem så var klockan 6  och då åt jag mat sedan såg jag lite teve sedan var de bara att gå ut å skotta igen, först grannens tomt där det var 20cm snö!! de va väldigt jobbigt och så har dom massa stenkanter överallt som är VÄLDIGT iriterande sedan så fick jag även skotta våran gård men där var de inte så mycke snö som tur va men skottningen tog endå ca 1 och en halv timme för båda gårdarna. och nu sitter jag här och ska nu gå och ducha


Wordfeud

Vad är Wordfeud som nästan alla pratar om på Facebook???
alla fråga efter användar namn där,men jag har inget. Har ingen aning om va de är.


Körning med släde

Har kört Maja och Virre idag, kan säga att det är en stor skillnad när Virre travar sitt snabbaste och när Maja gör de. när Virre travar så går det inte så fort och när han skrittar så känns det som om man står stilla. Medan då Maja travar då kan det gå undan :)


Barbacka

Idag har jag haft en lat dag, började med att jag läste hur många sidor som helst i körkortsboken. Sedan så ikväll så har jag för första gången ridi barbacka på Maja, eller jag hade en voltigegjord men stigläder/byglar bara för att jag ville ha lite fäste om det skulle hända något. Jag viste inte om någon hade ridi barbacka på henne förut och det är ju en ganska stor skillnad för hästen om man rider med eller utan sadel och så är han ganska känslig för skänklar. Men nu vet jag att de gå bra att rida på henne utan sadel så nästa gång behöver jag inge hjälpsaker.


Körning

Idag så ha jag hunni me att köra Virre och Maja med släden och ikväll så har jag hjälpt Wilma att tömköra Dea.
Vet egentligen att jag borde träna körkortsteori men de är så TRÅKIGT och så känns det inte som om jag kommer framåt i teorin heller och de gör ju så att de bli ännu mer jobbigt.


Ridit

Idag så har jag hunni me att rida Maja och Bettan på potatislandet och de gick bra.
det var en stor skillnad att rida dom, Bettan får man driva på hela tiden och jobba med så att hon inte bara släng springer och Maja få man bromsa in annars springer hon bara fortare och fortare.


Umeå resa

Idag så har jag följt Victoria till Umeå.
Vi var en sväng på NUS för att Victoria skulle göra en sak där. sedan gick vi en sväng på stan och så bestämde vi träff med Malin och gick å åt mat, vi gjorde inte så mycke mer.

Blev galen på busschauffören då vi skulle åka från lasarettet för när jag skulle betala biljetten så tog dom inte kontanter. dom tog bara kort, men dom tog inte Swedbank kortet heller å Swedbank som är ett av de vanligast korten!! Vart är världen påväg?? så vi fick inte åka me, men han föreslog att vi skulle gå till lassa (och pekade dit) för där skulle de finnas en automat som vi kunde köpa biljetter. så vi gick dit å sökte men vi hittade ingen så vi frågade i receptionen å fick till svar att det inte fans där inne utan där ute så skulle de finnas en automat. men vi hittade ingen där heller, men till slut så såg vi en skyllt där de stod buss terminal dit gick vi och där satt två personer som man kunde köpa biljetter av. Så till SLUT så hade vi fått tag på nå jäkla biljetter...

Har idag lyckats åka fem olika bussar så nu tar jag en liten paus med buss åkandet :P

Men men nu så är jag trött, la mig 12.15 inatt och klockan ringde 06.15 så nu är de nog dags att sova..


Städat

plågade Maja lite idag :P
Va å red på lägda i djupsnön, de tyckte hon va jobbigt. Hon ville trava men de vågade inte jag för jag var inte säker på hur underlaget var under för det var lite ojämnt.
Ikväll så har jag å Erika varit duktiga för vi har städat i sadelkammaren, porten och i stallet så nu ser det lite bättre ut.
Helt otroligt vi har redan tagit bort allt jul pynt från stallet :) det brukar annars sitta uppe hur länge som helst.


Förbygeln kommit

Jaaa äntligen så har förbygeln med avtagbar martingal kommit!!!


Jag kan säga att jag inte har en sådan stor aning om hur den ska sitta :)

Kan säga att jag ändrade lite på den innan jag for ut å red.


Hera målar?

Älva hjulade typ hela tiden




Hera målat??

Jag tro att Hera tycker att det blev väldigt lugnt å skönt när Älva och Elvina hade åkt hem.


Fyrverkerier

Har varit lite lat å inte orkat skriva nå blogginlägg på några dagar.

Men här kommer några bilder på fyrverkerier









Snyggaste bilden :)


Inte min idol

Älva och Elvina (mina syster barn) Har nu varigt här sedan i fredas och dom ska fara hem imorgon (måndag) Oj va de kommer att bli lugnt och tyst när dom har fari.

Jag kan då säga att Eric Saade INTE var min största idol förut och det har då inte blivit bättre efter denna helg, då jag har varit tvingad att spela hans musik videor på YouTube hela helgen och då har Älva(ca 5år) dansat å sjungit  medan Elvina (1 1/2år)har suttit fastklistrad vid datorn och sjungit lite.