Billig

Är de någon som vill köpa en häst? För just nu så har jag en som är billig...
För ca två veckor sedan så kom Maja på att de va roligt att bocka, så nu har hon börjat bocka mer å mer. Idag så började hon till å me bocka när jag jobbade henne i skritt, ibörjan var de bara i galoppen sedan blev de i traven me å nu till å me i skritten. Men hon ha inte hörjat bocka när jag bara rider på långa tyglar än.
Å när jag kommer att ramla av, som jag kommer att göra förr eller senare så kommer jag inte bara att ramla jag kommer att flyga av.


En halkig bana

Igår så va jag på halkbanan i Hörnefors utanför Ume, å de gick ganska så bra, fast ibland gick de åt skogen :P men de är ju meningen att man ska misslykas på sådana utbildningar. Fast jag var bäst i gruppen på att undvika sladd :) Så jag kan säga att de var jätte roligt..
 
Vi var i ume å körde på förmidan å de gick också bra, jag trode att de skulle vara mycke svårare. men de kommer att va svårare senare om man ska köra själv i någon stad å inte vet vart man ska så att måste leta. för nu hade man ju med sig en lärare som sa att man skulle svänga här å där så då behövde man ju inte tänka på så mycke..
 
 
Man fick ett diplom efteråt, inte för att man har de till något, men vi fick de endå.
 


Se upp där borta!

Nu bli de strax sängen, ska ju upp tidigt imorgon för då ska jag fara till lycksele ca 06.15!!! å då ska jag köra me trafikskolan till Ume å köra där inne i centrum och så skull vi till hörnefors på halkbanan.
Det kommer bli en spänande å läskig dag.


Nytt projekt

Idag så var jag å hämtade en gamal trilla som jag nu ska ha som renoverings objekt :)
 
 
 
Det är inte det rätta sättet där bak, får se ur jag löser det
 
 
 
 
 
börjat med att ta isär vagnen för allt järn ska slipas å målas.
 
Vilken färg ska jag måla vagnen???
 
 
 
Söta Maja
Det som är bra med att ha hästen på en "bondgård" är att dom bli van me massa.
två kalvar år i hagen bredvid hästarna, massa höns bor i en hundgård brevid hästhagen, får kommer dom i kontakt med då å då, rökeriet ligger brevid stallet, traktorer körs dagligen brevid hagen, hundar + katter springer överallt 
 


Man ska ta dagen som den kommer

Ja jag vet jag ha haft väldigt dålig uppdatering här, men de kan bero på att de senaste dagarna så ha jag jobbat jätte mycke med körkorts teorin å så ha jag haft två körlektioner nästan varje dag. 
I morgon så komer de nog att bli en jobbig dag för där vid 1 så ska jag städjobba i ca tre timmar sedan måst jag skynda hem för att hinna duscha å äta för kl 17.45-20.45 ska jag vara i lycksele på trafikskolan där de är risk 1an. Efter allt de så få jag fara hem å sova. Sedan på torsdag så är de två körlektioner  å fem timmars städ, men på fredag så är de bara fem timmars städ sedan så har jag helg..


Resultat

Just nu känns de som om de går bra med körkortet. Det går bra med körningen, å så testade jag göra fas a och b å jag blev förvånad, jag klarade båda två :) 
Så tydligen har drygt 700st instuderingsfrågor gjort resultat :D
Sedan på onsdag så ska jag på Riskutbildning 1:an som är 3 timmar....


Hos veterinären

Jag var tvungen att bära in Hera till veterinären, för jag tyckte så synd om henne om bara kunde gå på tre ben. Efter att veterinären hade tittat lite så beslöt han att han va tvungen att söva ner Hera, så jag gick en liten sväng så att hon skulle somna fortare. ni kan ju tänka er hur rolig hon såg ut när vi skulle gå in igen, en trebent hund som höll på å somna, så jag va tvungen att hålla i henne så hon inte skulle ramla. 
När jag hade lagt upp henne på bordet å hon hade somna ordentligt så började han att undersöka henne. Han klämde på benet ett tag sedan sträkte han fram högra fram benet (de ben hon hade ont i) då hörde man ett väldigt högt knak ljud och så sa han oj.. Jag han tänka, va, aj, nej, skadade han henne mera? Sedan sa han att de var kulan högst uppe i frambenet som hade hoppat ur led och det var när han bröt tillbaka benet som de knakade..
Då kan man ju förstå varför hon har haft så ont.
Så nu så ska hon äta tabletter i 2 veckor för smärta å för nå inflamatorisk sak :P och vila i ca 2 veckor.


Min lilla vovve

Min dag blev helt plötsligt bara skit..
Det började så bra med två körlektioner på morgonen som gick bra. När jag hade varit hemma ett tag å skulle äta lunch så kom pappa hem me Hera efter att dom hade varit ute i skogen ett tag. När han släppte in Hera så kunde hon knapt gå hon stödje sig inte på höger fram å benet hålde hon helt rakt. hon ville inte lägga sig ner så jag hjälpte henne att lägga sig försiktigt å när man rör eller petar på benet så gnäler hon å försöker att flytta på de. Så pappa ringde till veterinären så där ska vi vara 13.10 
Men de känns inte som om dom kommer att säga något positivt, då hon tidigare ha haltat lite men de tro vi hon gör för hon börjar på att va gammal å stel för när hon ha gått lite så går hon normalt.
Men de käns inte så lovande för för snart ett år sedan så tog vi bort Lova, den 2 oktober å de är ju snart :(
 
Jag tycker att mina djur ha blivigt utsatta för sjukdomar,skador alldeles för mycke nu..
 


Skogens konung

Idag skött äntligen Ruskseles jaktlag en älg, å de va pappa som pangadeden. Jag å pappa gick i skogen så började Hera skälla på en älg så den börja springa rakt mot jag å pappa. Bara efter nån minut så var älgtjuren bara drygt 5 meter ifrån oss.  Det blev ett stort PANG. Älden störtade ner me huvudet i marken direkt å hela kroppen flög över å landade på huvudet, så att de såg ut som om han ha brytit nacken. ajaj


Skogens dag

Idag så blev det älgjakt. 
vi samlades kl 6 och slutade strax före 5 å så har jag gått me hund hela dagen förutom två korta pauser sedan en lunchpaus, så jag är nu jätte trött, även hera som enligt GPsen sprungit drygt 5mil är jätte trött.
Jag har även ridit en liten sväng ikväll. så de bli en tidig kväll för jag ska jobba imorgon, börjar 7.30


Borta med vinden

min hjärna är bortblåst, efter att jag jobbat på dagis 10.30-17 och mellan 14-17 så var vi ute i stormen.
ibland kändes de som om man skulle vara tvungen att hålla fast dom små så att dom inte skulle blåsa bort.
Imorgon så bli de första jakt dagen för mig, hoppas de finns nå älg på området så de bli lite fart på de hela :)