Min helg

Ihelgen så har jag jagat älg å jag har fått gå själv hela tiden!!!
lördag: hera hade igång älg tre omgångar men de va bara jag som såg en älg så om jag hade en bössa så hade jag kunna skjuta :)
söndag: Vi hittade inget på morgonen men sedan vid 1 så kom pappa å han satt bara på pass i i en halv timme å fick skjuta en ko + kalven.. 
 
imorgon bli de en sväng till stan å göra nå saker.


I väntandens stund

Nu väntar jag bara på att någon från trafikskolan ska ringa och säga vilka dagar jag ska fara å prov köra me släp och när jag ska ha uppkörning. Så snart kanske jag ha tungsläp körkortet :)


Snart klar :D

Jag har ju tagit körkortet och så började jag med tungsläp direkt efter. så idag så var jag inne i stan å gjorde prvet för tung släp, så nu är de bara kra lite på körskolan me släp sedan är de bara att boka en tid för uppkörning med släp. sedan är jag klar, kan ju säga att jag är något trött på teorin.. 


Markägare

Idag så blev vi markägare :P
Pappa har köpt mark/skog i Rusksele. följde även med några gammla hus å i ena huset stå denna snygga symaskinen. jag tycker då att den är snygg, men jag hade bara mobilen så de blev ingen bra bild
 
                                                                                                     
 
           
Fans även denna som jag tro är en skomakar maskin med snygga smides ditaljer  
 
Sedan i ladugården finns de flera skaklor, timmerdoningar å nå andra gamla redskap :)
 
 


Majas tur igen...

Nej nej nej inte nu igen..
Nu har Maja skadat sig igen. 
Ett ganska stort köttsår å ganska stort skrapsår på bakbenet, å så har hon blivit uppsvullen :(
så imorgon måst jag köpa mera kompresor, lindor m.m
orkar inte mer.. 


Någon som vill me?

Imorgon bli de att köra in till stan å göra några saker, någon som vill me?
De är tråkigt att köra själv.


Hjul

Dagen har bestått av målning av vagnen. 
 
Så här såg hjulet ut innan jag började, sedan har jag skrapat bort gamal färg å gnugga med stålborsten på allt järn så att färgen skulle sitta.     
 
 
Så här sår hjulet ut med grundfärg
 
 
och nu resultatet
Jag var lite nervös när jag började måla med den röda färgen för innan färgen hade torkat så var de rosa!! å den svarta färgen var mörkblå.
 
Resten av vagnen får ni se någon annan dag då den är klar för jag har kvar att måla tre däck + skaklorna + sätet tro jag är klar efter de :D
 


Fy på mig

Fy på mig, jag har inte gjort något med Maja på flera dagar. Men jag kan skylla på att jag har varit borta 4 dagar och dom två senaste dagarna så har de snöa/regna jätte mycke så då har jag inte varit så taggad på att rida/köra henne plus att jag fortfarande är förkyld.


Snöflinga

Jag måste väl skriva som alla andra.
Det har snöat jätte mycke, så nu är de vinter.
Det är både positivt å negativt.


Tillbaka

Är nu hemma igen efter flera dagar i Piteå.
Ååå vade ska bli skönt att sova i min egna säng efter att ha sovi på luftmadras i tre dagar.
Var förbi i Skellefte idag när vi for hem å då var jag inne en på royal hästsport. Jag ville köpa ett fleecetäcke med hals men de fans inte i Majas storlek :(  Så jag köpte ett schabrak iställe, egentligen så ville jag ha ett annat schabrak som var grå/lila som var snygt å så var de inte så dyrt men då fans de bara i ponny :P Så då köpte jag bara ett svart med ett silver snurat snöre, få köpa något snyggare någon annan gång.


Borta med vinden

Nu bli de att fara ner till stallet å göra iordning där sedan hem å duscha sedan äta något. När mamma kommi hem från jobbe där vid halv 1 så far vi till Pite till min syster m. familj där vi ska vara tills på måndag.


Host

Jag är less på att vara fökyld.
Inte för att jag har så ont i halsen å inte heler snorig, men de är något i halsen som kittlas så att man vill/måste hosta å när man ha hosta så är de bra nån minut sedan börjar de kittlas igen. Varje gång när man hostar så få jag mer å mer ont i huve, så nu käns de som om mitt huve kom å sprängas..


En sväng

Imorgon bli de en sväng till stan.
Ska hämta ut körkortet på posten, fara på grangården å köpa kraftfoder +saltsten till Maja, sedan ska jag på någon affär å köpa målarfärg till vagnen som jag håler på att renovera upp fast jag vet inte än vilken färg jag ska ha. tro de inte va nå mer jag skull göra men då skull mamma å följa me å göra några ärenden. Sedan bli de hem å troligen köra Majsan :P


Fri som en fågel

Det är så härligt att ha tagit körkortet, jag känner mig så fri. Man behöver inte be någon eller vänta på att någon ska skjutsa mig, det är nu bara att ta en bil å köra. Så nu är ju bara frågan vart ska jag köra :)


Äntligen

Jaa äntligen så har jag körkort :)
 
Jag fick total gärnsläpp när jag skulle börja uppkörningen, för när när vi skulle börja så sa hon att jag skulle ha en liten säkerhetskontroll så jag skulle spola på rutorna å använda vindrutetorkarna. Men iställe för höger spak (vindrutetorkarna) så börja jag fifla me vänster spak (blinkers) ha ha så kan de gå när man ha uppkörning. men de gick i allafall bra så nu få jag köra bil :D
 
Sedan när jag hade haft uppkörningen så fick jag köra tillbacka trafikskolans bil från Duvan till Nymas trafikskola, kan ju säga att de kändes jätte konstigt att köra inne i stan helt själv.
 
Så nu ska jag börja me körkort för tungsläp så jag kan köra nå hästar :P