Djurens dag

Ååå så skönt att sitta ner.
steg upp kl 5 tog det ganska lungt rastade valpen fika sedan for jag till raggsjö (lantbruket) vid 6 tiden. Var där till 1 tiden hem å rasta valpen, fika sedan ner till stallet för att mocka sedan tidig midda, rasta valpen sedan va de bara att köra tillbacka till raggsjö sedan när jag kom hem så for jag förbi grisladugården för att mata grisarna sedan hem för å rasta valpen och så nu sitter jag här å så tydligen så stinker jag enligt mamma :P
 
Inte alla som hiner med att sköta om fyra olika djur som är på olika platser :)
 
Det har varit roligt att vara på lantbruket har fått mjölka kor, sedan så var de en tjej å seminerade några kor sedan så kom en veterinär å bränn hornen på kalvarna. iallafall så var de roligt där tiden bara flög förbi.


Intressant

Imorgon bli de att fara till lantbruket å prova på att vara där. 
De kommer att bli intressant.


Valpen

Idag var jag å pappa å hämta valpen :)
Nu funderar vi på namn, men de är svårt att bestämma sig.
 
 


Längtar

Blev just väldigt glad :D
Imorgon så ska jag å pappa fara å titta på en valp och väldigt troligt så kommer vi att köpa den.
Åå vad jag längtar, trots den långa bilresan på nästan 5 timmar enkel väg och att fara vid 5 tiden på morgon så är jag endå väldigt glad. Imorgon kväll så har jag troligen en liten jämthundstik i min famn :)


Jämthund

Nu kanske de inte är så långt kvar tills vi skaffar en jämthundsvalp :D
 


Äntligen

Nu mår jag mycke bättre, jag hostar ganska mycke och de går lite halvtungt att andas om jag anstrnger mig lite. men annars är de inte så farligt. Så jag ha bestämt mig för att rida imorgon.... Har inte ridi på två veckor så de kan ju bli en lugn barbacka tur med Maja som säkert inte har nå överskottsenergi.


Trött

nu är jag så trött på allt.
Jag åkte in till Lycksele på medicinkonsulten. där dom tog ett halsprov, där jag höl på å dö, hon tryckte ner en pinne i halsen på mig. Men iallafall så kom dom fram till att jag har halsfluss och att jag ska få äta penicillintabletter i tio dagar två gånger dag. Oj va de kommer att bli roligt jag som inte kan svälja en halv alvedon och nu ska jag svälja en tablett som är större.. men jag hoppas att jag bli bättre snart. Jag är så trött så att jag skulle kunna somna när som helst men jag kan endå inte sova, dom senaste tre nättrena så har jag sovi 2-3timmar varje natt.


toppen dag

Oj så roligt de är att vara i Pite!!
Har feber, hostar väldigt mycke och sedan de bästa är ju att jag har värsta huvudvärken någonsin. Jag kan ju knappt stå upp för jag vinglar så mycke och har ingen ork till något. tur att vi ska fara hem imorgon.


Fram å tillbaka

Trots kylan så for jag ute med Maja på en slädtur. Var ju tvungen att inviga risslan som jag köpte igår och den fungerade bra. Sedan imorgon så ska jag å mamma fara till Pite för vi ska ta hand om Älva och Elvina en vecka då Kristina å Adde far utomlans. så vi kommer att vara i Pite till tisdag sedan ska vi vara här hemma till på måndag då vi ska skjutsa tillbaka barnen till pite.


Nytt sommarprojekt

Idag så var jag å mamma å köpte en rissla :D
Så i sommar så har jag ett nytt projekt, att slippa upp den och måla den.
 
      
 
Sedan när vi var påväg hem så mötte vi denna lastbil som hade kört lite av vägen. men som tur var så fick han upp den utan bergare för annars så kunde vi ha fått stå där länge.
Men klantskalle som inte hade vinterdäck då får man ju nästan skylla sig själv.
 


Bara för att

Idag har jag varit duktig å åkt skidor i två timmar :P
Imorgon så bli de så att jag å mamma ska fara å titta på en rissel släde som jag förhoppningsvis kommer att få med mig hem också. Så imorgonbitti bli de att ringa till nån å höra om jag kan låna en släpvagn.


Rissla

Bev helt plötsligt mycke gladare. 
En av mina mortrar som bor hr i byn hittade en annons i en lokaltidning där det var en rissla till salu så mamma ringde till han som hade den idag. och den fanns fortfarande kvar. Men mamma glömde fråga hur risslan såg ut så jag ska tvinga hon ringa igen. men iallafall så om det är en bra modell på släden så kommer vi nog att köra å titta på den på fredag :) 
Kanske har jag en egen rissla snart :D


Inte snabba

För ca 2,5 månader sedan så skickade jag iväg mina nya kängor för att dom läkte och så i fredas så fick vi tillbaka dom och då stor de på lappen som vi skicka med att dom ej läker så då testade jag att ställa skorna i vatten och som jag redan viste så läkte dom, så imorgon ska pappa ringa till företaget och höra vad dom säger.