Sko

Har kommi fram till att man är som mest populär på mobilen när man inte riktigt ha tid att svara när dom ringer. För idag då jag var i stallet å skulle hjälpa till när hovslagaren skulle sko Bettan då jag bremsa henne så att hon skulle vara lite lugnare. de va tre olika personer som ringde till mig under en halv timme! bland annat så va de Elisabeth å hon undrade om jag kunde städ jobba imorgon, jag skulle då städa i en lägenhet på blåklockan (ålderdomsboende)där det skulle flytta in någon på torsdag. de är inte så mycke jobb men bättre än inget.


Storm

Det har nu stormat hela natten och hela dagen så idag har jag haft en inne dag förutom att jag var en sväng ne till stallet för att ge dom lunch och mocka å sånt. tycker att de ska sluta å storma snart så att jag kan rida imorgon, men jag vet inte riktigt vart jag ska rida för det är väldigt halt överallt.

Förresten fick igår reda på att hästen ska besiktas i början av nästa vecka så förhoppningsvis så kan jag fara å hämta hon nästa vecka någon dag :D


Titanic 2


Jag viste inte om att det fans en Titanic 2 men nu så har jag sett den.
Jag tycker att den var ganska okej. Men jag tycker att dom kunde ha gjort den mycke bättre.
Den har fått väldigt dålig kritik från andra men jag tycker ändå att det är en film man ska se.



Betyg: den får tre av fem



Såg att de va nån/några som börjat skriva om att dom har börjat fundera på att göra en uppföljare på Titanic
men då skull de förhopningsvis bli me Leonardo Dicaprio.
SE Trailern Jag hoppas att dom gör filmen för jag tro att den kommer att bli bra!


Sjölund + andra bilder

Idag så var vi ett tag i Sjölund å då passade jag på att ta några kort
datumen stämmer tyvärr inte på alla korten.







jag tro att blommorna är döda nu


nu är de is på sjön men jag vill inte va å gå på den än.


Hera fick följa me till Sjölund idag men hon fick ha på sig gps halsbandet så att jag skull veta var hon va.


Det ser ut som om hon är hungrig :P


Jag tycker då inte att hon är så tjock nu.


hon tyckte om att rulla sig.




De såg inte så skönt ut

En annan dag hemma















Det borde verkligen finnas ett enklare sett när man ska ladda upp flera bilder..
det tar ju evigheter...

SLUT!!!


The change up


Tycker att det var en rolig komedi som jag tro passar bättre till tonåren och uppåt inte för de yngsta barnen.




Betyg: ger filmen fyra av fem


snart helg

Jag funderar på vad jag ska göra i helgen å då kom jag på att jag bli ju själv i stalle hela helgen för alla dom andra dumpa mig i stallet medan dom far på Stockholm international horse show... men jag ska ju hinna me att jaga också.



Breaking Dawn Part 1


Har nu äntligen sett filmen!!
Behöver väl inte berätta något om filmen ALLA måste ju veta va Twilight är!!
Blir så galen den andra filmen har inte biopremiär förrän NÄSTA ÅR!!!
tycker inte om när dom gör slut så att man nästan bli tvingad att se nästa film för att veta hur de ska gå och även att man måste vänta ett år innan man kan se den...

Frankrike: 14:e November 2012
Australien: 15:e November 2012
Nya Zeeland: 15:e November 2012
Ungern: 15:e November 2012
Portugal: 15:e November 2012
Finland: 16:e November 2012
England: 16:e November 2012
USA: 16:e November 2012
Tyskland: 23:e November 2012
Sverige: 23:e November 2012

Se så duktig jag är :D
efter väldgt många om och men så har jag tillslut kommit på hur man visar You Tube klipp här :)

Betyg: ger filmen fem av fem


Körning i snön


Var ute å körde Virre idag. asså jag tro nästan inte jag ha kört någon häst som är lättare att köra än Virre!
Han lyssnar på alt jag ber honom om, behöver aldrig tjata :D bli aldrig rädd för något när man är ute å kör. kör för de mesta efter skogs vägar för då kan man ha mer fart sedan så tycker han inte helt 100% om lastbilar men om man hoppar av å står bredvid honom just när lastbilen kör förbi så gå de bra.


Efter körningen me Virre så blev de rullning å då hackade Dea okså på att rulla sig.
Tur att de hade kommi snö så att det inte var lera dom rulla sig i


Typ förra veckan när jag gick in i hagen så såg det ut sähär på marken och då var jag tvungen å stanna upp å tänka några sekunder å kom sedan på att alla hålen inte kunde vara en invasion av jättemaskar :P utan de va Dea som ha blivit skodd med vinterskor me drobbar :P


Spön



Såg för några dagar sedan att det finns ganska många olika spön i sadelkammaren,vet även att de fattas minst två spön, ett hopp och ett allround spö som Erika ska ha någon annanstans. sedan så finns bara tre hästar och de är bara Bettan som man bruka ha spö till när man rider och så bruka jag ha mitt derssyrspö på Virre när jag kör han så de är ganska många spön som aldrig används.


Snööö

Jaa äntligen ha de kommi snöööö, inte så många centimeter men de är ju bättre än inget och förhoppningsvis så kommer det att stanna. Å så få man hoppas på att Carola eller någon hitta någon typ av släde som man kan köra Virre me och så hoppas jag då att lilla Virre blir skodd i vinter.


Längtar

Nu väntar jag bara på att hästen ska bli besiktad å sedan är de typ bara att bestämma när vi ska fara å hämta henne  förhoppningsvis så bli de så fort som möjligt :D och så klart hoppas jag att jag å hästen kommer att fungera ihop så att de bli köp.


Hästen

Jaha vart ska jag börja..
men idag så va jag, Erika å Carola å provred/körde en häst vi Lycksele, jag orka inte berätta mer om hästen de stå lite om honom i förra inlägget. Men efter lång tids tänkande så ha jag besluta att försöka satsa på 6åringa stoet i Burträsk. Så imorgon så ska jag först övertala pappa sedan när de är gjort så ska vi ringa å diskutera med ägaren om jag blev godkänd för henne och om de bland annat gick bra att ha henne på prov ett tag och om besiktning när de ska göras.
imorgon så bli de att stiga upp långt innan tuppen ska vara på skolan strax innan halv 6 på morgon!!! för jag ska följa me Elisabeth när hon ska städa för att få en riktig inskolning så att jag kanske kan jobba fler gånger.


Resultat

Som sagt vi va i Skellefte å provred/körde två hästar idag

Den första: Sto f.-05 runt 155cm har travtränat men slutat. körd me rockard, rissla, lastvagn dragit nå däck. inriden men inte skolad, tro hon kunde galopp. några tecken, bett å kanske nån sele ingår 18000:-

Den andra: valack f.-99 är runt 155cm travtränad slutade me de för ca ett år sedan körd me (pullertvagn stavning?) rockard å nån typ av travvagn å tro de va lastvagn me. inriden kunde skäckelvikning,öppna och sluta, även lite westenriden. inget ingår 25000:- de tyckte jag va dyrt

den i morgon: valack f.-05 finns i lycksele. Tränad för trav men aldrig startad. Blev inriden vid treårs ålder och sedan kontinuerligt riden under några år. Kan höger och vänster galoppfattning.
Löshoppad och även hoppad låga hinder på ridbana.
Mestadels körd sista 2 åren. Snäll att rida och köra. Seriöst inkörd med skacklar. Drog timmerdoning och släde vid inkörningen. Deltagit på hästhanteringskurser för bl.a. John Moore.
Även påbörjad skolning i akademisk ridkonst (vid inridningen). Snäll att sko, lasta, klippa, duscha mm. Mankhöjd 147 cm. kopierade nästan allt från annonsen vet inte vad som ingår men kostar 25000:-


Skellefte imorgon

Imorgon så ska jag, mamma och Erika fara till Skellefteå å provrida två hästar :) längtar
eller jag hoppas att jag få provrida båda för vi fick inte tag på den ena ägaren idag men vi ska försöka imorgon bitti.
Sedan på Söndag så ska vi kanske fara till någonstans utanför Lycksele å provrida en häst..
så då ha jag tre hästar att välja emellan


Breaking dawn

Funderar på om jag ska fara å se Breaking dawn någon kväll nästa vecka på bio.




Bloglovin

Tips följ min blogg genom Blogglovin
Det är mycket lättare att se där när alla bloggarna man vill följa
har uppdaterat än att man ska titta till bloggarna enskilt.


Stjärnhästen dog på banan

Hörde nyss på radio att hästen Hickstead föll ihop under en världscuphopptävlig just efter att dom hade hoppat klart banan. så hemskt, han bara föll ihop. Dom tror att hästen fick en hjärtattack. Dom avbtött tävlingen och hade en tyst minut för att hedra hästen.
för att läsa artikeln tryck HÄR


trött

Oj oj oj så trött jag är, benen är som spagetti!!
börja me att jag steg upp kl 7 och gjorde i ordning mig för att följa me å jaga älg men ca halv nio så fick jag reda på att dom inte skulle jaga för de va bara två som hade tänkt jaga så det blev inställt. så då for jag å Hera själva ut i skogen och hon hittade en älg och så klart så for dom bakom ett stort berg så jag tappade kontakten så jag va tvungen att gå nästan ända upp på berget innan jag fick någon jäkla kontakt med GPSen. när jag äntligen hade kommi hem så var jag hemma ca en timme sedan va de bara att fara till skolan å städa hela skolan på fyra timmar. å nu sitter jag här å ha börjat fundera på om jag ska gå å lägga mig snart, de bli ju att stiga upp tidigt imorgon för det kanske bli jakt då men de är inte säkert



Fortsätt sökandet

Förresten hon som har hästen Vinni som jag va å provred i Arvidsjaur har inte hört av sig och så har jag sett att dom har tagit bort annonsen från blocket så  det är bara att söka efter en annan häst.


Wilma bomb

Några bilder från idag så jag fotade Wilma å Dea när hon red på potatislandet. fotade även Erika me Bettan men de blev inga bra bilder på grund av att det hade blivit lite mörkare och så är Bettan svart så då var jag tvungen att ha blixt för att det inte skulle bli så suddigt men de gick inte ha blixt för Bettan är rädd för de. så då blev de inge bra bilder.



Tyvärr Wilma så fick jag bara en bra bild på när du hoppa..




Hundvakten






asså de är inte långt mellan vänster framhov å vänster bakhov


Erika hoppar studs me Hera   SNYGGT :P








Man ser ganska tydligt på bilderna att du hamnar ganska långt bak i sadeln när du sitter ner.




Wilma jag kan föra över alla bilderna till ett av mina usb minnen och lämna de i stallet någon gång imorgon..


Provridningen

Idag så har jag, Erika och mamma varit i Arvidsjaur å provridi/kört en häst


bilden tagen från annonsen. hade tagi me kameran men jag tog inga kort.

hon var väldigt pigg å framåt och lite tittig. men de kan bero på att hon inte varit riden/körd på väldigt länge och idag innan jag kom så hade de varit två andra som hade ridi. men men vi få se hur de bli, hon skulle ringa typ imorgon om hon ha valt oss som ska ha henne.