Lova

Imorgon så bli det att säga God Natt till Lova :(
Pappa ska köra henne till Sjölund och ta bort henne där.



Red riding hood


Jätte bra film! En ny version av röd luvan. måste ses

För att se trailer tryck mellan parenteserna (trailer)

Betyg: den får så klart fem av fem


Ledig i morgon :D

Moohaha I morgon så är jag LEDIG vad ska jag hitta på då??
Undra om jag kommer att hitta på något att göra :P
Förslag på vad jag kan göra:
*Jaga (gå med hera i skogen)
*Köra Virre
*Rida Bettan
*Träna Bettan me skaklor
Hmm något annat?
Det kommer säkert att regna hela dagen bara för att jag är ledig och ha tänkt göra massa saker ute.


Jaga

Jaha då va denna jakt helgen över. det har gått jätte bra, har gått hela dagarna med hera och i dag så sköt vi en ko. men nu så är jag lite trött, steg upp strax före fem och for då ne till stallet å hede ut hästarna. Dom såg väldigt nyvakna ut och Lova låg ne i boxen. gick just över 20000 steg igår och just under de idag, men i dag så gick högst upp på ett berg för att hera skällde på en älg där och så klart så stod älgen helt stilla där uppe länge och när vi äntligen hade tagit oss ända upp och var ca 50 meter ifrån så sprang dom nerför berget. så nu ska jag sova


GPS

I helgen så blir det att jaga me Hera.
Det bli första gången som jag ska följa me de andra jägarna utan pappa och så ska jag ha den nya GPSn :D undra hur det kommer att gå, de kanske bli så att jag gå vilse :P

Men nu måste jag plocka ihop alla saker som ska me i morgon för imorgon bitti bli de att stiga upp tidigt. jägarna ska träffas kl 6 och då kommer någon å hämtar mig ca kvart över 6. Ingen sovmorgon här inte!


The end is near

Idag så hämtade jag och mamma Lova från atg och dom har nu kommit fram till att hon har cushings som betyder att hon har en tumör på hypofysen som är i hjärnan som man inte kan operera bort. Lova har alla symtomer som de kan få :(
Så det finns inget som vi kan göra som kan göra henne bättre, hon på atgn sa att det finns en medicin men i hennes tillstånd så skulle hon inte bli bättre hon skulle då typ bara stå i hagen och bli sämre å sämre och de skulle kosta flera tusen i månaden. Så det blir så att vi måste ta bort henne.


Atg

Imorgon så ska Jag å mamma skjutsa in Lova till atg hästklinik i Ume för dom ska ta några prover på henne.
Dom ska ialla fall ta något blodprov från början och sedan ska dom ge henne något som ska va i henne länge sedan så ska dom på typ på onsdag ta ett till blodprov och jämföra proverna. de är ialla fall vad jag vet att dom ska göra, men dom kanske ska göra nå mera. men hon ska då sova över där.
Vi ska vara där 07.30 så vi måst typ fara kl5 på morgonen!!!


Cushings syndrom

Nu verkar det som om allt pekar på att lova har en tumör på hypofysen som heter Cushings syndrom och de kan ni läsa mera om på sidan http://busenkelt.wordpress.com/2010/02/09/cushings-hos-hast/

Och jag kan säga att det inte är den bästa syndromen en häst kan få. Sedan så är det en dyr medicin såg på en sida att det kostade mellan 1000-2600 i månaden! och att det är en livslång medicinering.

Så på måndag så ska vi ringa till ATG igen å fråga vad dom tycker att vi ska göra om vi ska ta nå prover så vi får reda på om hon har de eller inte.

stakars Lova


Musik

Jag har 500 låtar på min mobil och jag håller på att va läss på alla så nu vill jag ha låt tips :P




The Animal



Rolig film för hela familjen.

För att se trailer tryck mellan parantecerna (trailer)

Betyg: den får fyra av fem



Knölar

Har inte Lova haft det jobbigt nog??
Har haft fång så att hon har haltat väldigt mycke och ömmat under hovarna.
Hon är även damm allergiker som hon hade väldigt problem me innan vi kom fram till vad de berodde på.
Och nu så har hon fått två knöllar ovanför ögonen :(



Dom är vätskefyllda och hon reagerar inte om man trycker på dom.
Men jag ska tvinga mamma att ringa till typ ATG hästklinik imorgon så man få höra va dom säger.

Det ser ut som om hon har börjat få horn :P


Tupp

På Djurparken så finns det en tupp med jätte stora sporrar



Är det bara jag som tycker att dom är jätte stora. eller jag kanske bara inte kan så mycke om tuppar.


Sovmorgon :D

Imorgon så ska jag ha sovmorgon! ÄNTLIGEN
Så ingen få störa mig då, tro jag ska stänga av mobilen :P


Jobb jobb jobb mera jobb

Jaha då blev de så att jag ska jobba denna helg å nästa helg me. Men då är de ju tur att jag är ledig i morgon så att jag får någon dag sovmorgon :)

Ikväll då jag å Wilma va ute å red på ridbanan så började de regna LITE så vi blev bara LITE blötta.


Skodd

Ikväll så har Lova blivigt skodd för andra gången i sitt liv och det gick supper bra, hon gjorde inge dummt :)
Så nu ska vi se om hon slutar att ömma under hovarna, och då kommer de nog att bli så att hon ska vara skodd hela tiden snnars så få vi försöka hitta på något annat.


Yes

Jaa nu tackar jag till Halebop att jag fick en ny PIN-kod men jag var tvungen att först svara på några säkerhets frågor som jag verkade kunna, så nu behöver jag inte vara utan mobil imorgon :D


Halebop

Håller på att bli galen på Halebop...
För att man ska kunna ringa om få svar om min mobbil så skulle jag måsta ringa från min mobbil!! hur skulle jag kunna de om jag inte kan PIN-koden???
Så de blev att jag skrev ett mail och det stod att jag skulle få svar innom 24 timmar, hur ska jag klara mig utan mobil i morgon???? Då har jag ju ingen musik.



Smarta jag

De va nog inte så smart att göra slut på strömmen på mobilen, med tanke på att jag inte hade bytt PIN kod och inte vet var papperet är där det står!!
Så ikväll bli de nog att försöka hitta det papperet. Får hoppas att ingen har slängt de :S


Helg?

Jag tycker att jag förtjänar helg snart!
vet inte hur de kommer att bli till helgen än om jag ska jobba eller om jag kommer att va ledig, om ja ä ledi så ska jag jaga så de bli ingen sovmorgon nästa helg heller.
De bli då en tidig kväll för jag är trött.


Ännu en dag

Ännu en dag avklarad på Djurparken, de gick väl bra förutom att jag hittade en kanin unge död :(
känner mig väldigt taggad inför imorgon för då ser det ut som om det ska regna HELA dagen :(


Kossa

Ikväll så red jag Bettan, de blev en ganska så lång sväng. Började me att vi var i skogen ett tag men beslöt efter ett tag att jag skulle fara till ridbanan och när vi for hem därifrån och vi hade nästan kommi ända upp fö nissesbacken så hajade jag till av något som var i buan. Där stog en KOSSA. Jag, Bettan å kon blev förstelnade ett tag till nästa kossa komme travande fram för att se vem som kom. En sak va då säker att jag var väldig snabb på att ta mig ner. ringde sedan till en som kom å vallade tillbaka kosserna me fyrhjuling. Sedan så var jag å Bettan i skogen å jaggade några barn som inte trodde att jag kunde ta dom, men dom hade fel. Jag tro att jag kommer att ha träningsverk imorgon.
Men nu så måste jag göra iordning någon lunch till imorgon då jag ska jobba på Djurparken.



Verkning

Just kommi hem från stallet där jag har varit å sett på när Jörgen ha verkat Lova. De va inte precis vad jag hade tänkt att jag skulle göra ikväll. jag hade tänkt att jag skulle köra Virre eller sladda skit me Lova :P
Men men hon behövde verkas. Men imorgon så kommer jag förhoppningsvis hem tidigare så att jag kan sladda lite skit då :D