Regn

Dom kommande dagarna ser väldigt dystra ut :(
Kan inte solen och värmen komma iställe??


Harv

Har nu kört lite med någon typ av harv me Maja å det gick super.
Den är inte stor men den är väldigt tung.
Jag testade att dra den men jag orkade knapt dra den en liten bit...


Gräs

De är så drygt att vänja hästar me gröngräs, man måste ju flytta dom hela tiden.
Men snart så kan dom stå på grönbete hela tiden å då bli de skönt.


Tiden går fort

Jag insåg just att det är precis 1år + 1vecka sedan då vi för första gången spänt fast Virre framför en vagn.
Eller han var inkörd innan de men för många år sedan så var Virren me om en körolycka me rockarden, de hoppade fram en galen hund å virren hoppade ne i diket så vagnen tippade å Virren blev halt + livräd för vagn. sedan när han inte var halt längre så tog Carola in Virren till ridskolan i Lycksele för att få hjälp att fixa till honom och där var hon några gånger utan några större framsteg tydligen så dom gav typ upp. Men sedan komm jag till stallet å gjorde värsta undret me Virre :P så nu går han jätte bra att köra igen :)


sommarn är här

Idag ha jag kommi fram till att de nu är sommar.
De ha varit solit å fint hela dagen och ca +20 så jag invigde sommaren genom att rida barbacka me shorts å foppa och de va varmt å skönt.


Lyxig buss

Måste bara berätta om bussen jag åkte me mellan Pite å Skellefte, den va ju värsta bra.
de va en dubbel däckare å på överplan därbak så var de typ första klass å de va då dyrare, de sätena hade störe benutryme och så ingick de ficka sedan fans de någon typ av kjost någonstans å så gick de runt någon gubbe å frågade om man ville ha något från kjosken, sedan så kunde man hyra nå hörlurar för att höra på filmen som dom visade å de bästa av allt de fans el uttag under varje säte så att jag kunde se på film på min dator. tänk om alla bussar kunde va så lyxiga


Förskolans dag

Idag/ imorse så körde jag massa dagis barn runt runt byn å de gick bra.
Maja skötte sig supper bra. Min finaste Maja :)


Blänkande svart

Jag ha nu tyckt att det ha varit dax för mig att köpa nya ridskor länge nu, så när jag å mamma var i Skellefte så var jag inne på en Royal hästsport å köpte nya skor och chaps.

Dom gamla skorna som är lite slitna :P
Är de bara jag som tycker att skorna ser väldigt olika ut som om de nästan skulle vara två olika skor.
Så nu förstår jag varför jag alltid blev blöt om fötterna när jag var nära nå vatten
Dom gamla möter dom nya
Nya skor å nya chaps som är ny smorda så dom blänker väldigt mycke, undra hur länge dom kommer att va så snygga :P


Pite

För ca drygt en och en halv timme sedan kom jag å mamma hem till Kristina (min syster som bor i Pite) här ska jag vara tillsimorgon då jag kommer att ta bussen hom mitt på dagen för att på onsdag så ska jag köra Maja runt, runt å runt dagiset å skjutsa alla dagisbarnen för de är tydligen förskolansdag.
Jag körde hela vägen tog ca 3timmar han då bara göra två omkörningar den första blev en lång omkörning av en bil + lastbil + buss man ska sattsa stort när man liks ska köra om :P andra omkörningen blev bara två lastbilar :P
Sedan så tog vi ett stop i Skellefte för jag ville gå in på hästaffären där har jag aldrig varit förut, köpte nya ridskor, chaps för båda sakerna är väldigt sönder.


finkörning

Idag så blev det finkörning med Maja
en sak är då säkert jag föredrar vagnar med gummidäck...


Sadlar

Jag vill ha en sadel!!!
jag är less på att rida barbacka på maja. Å nu som de ha börja gå att rida på ridbanan å allt så att man äntligen kan börja träna galoppen för den behöver Maja träna på. Men de är ingen smart idee att träna galopp på maja barbacka för hon har inte den lugnaste galoppen å så är hon inte så smidig i svängarna och så är hon VÄLDIGT bening uppe på ryggen och jag kan tala om för er att den är inte skön att sitta på
.
Så jag behöver en ny sadel för den bomlösa som jag har kan jag inte använda nu på grund av de är ett vinkeljärn där framme på sadeln som ska hålla ihop sadeln så att den inte ska trycka ne på manken/ rygraden men dom som gjorde sadeln var j.....t osmarta då dom hade sytt fast nå typ av kardborreband fast på vinkeljärnet å trott att de skulle vara bra, å de var ju bra ibörjan men efter nå år så slits de ut å då bli det hellt värdelöst.. Å jag hittar ingenstans där man kan köpa nya vinkeljärn på kardborreband, hittar bara miljoner sadlar som har vanliga som man troligen skruvar fast. Sadeln är ju en bra sadel den kosta ca 12.000 ny (inte jag som köpte den ny, fick me den när jag köpte Lova) så den är ju bara ca 6år å jag tycker ju att en sådan dyr sadel ska hålla längre.
Men jag ha iallafall hittat ett ställe i Skellefteå där dom har sadelutprovning så jag tro nästan att jag måste ta å kontakta dom.


Finaste Maja

Här kommer några bilder från då Erika red barbacka på Maja för några dagar sedan.
Se så fint Maja har börjat gå :)
om man jämför me hur hon såg ut första gången då Erika red
Då hade hon huvudet högt upp hela tiden


Testa gilla

Detta är ett test att försöka göra en gilla knapp. men jag vill ju ha en gilla knapp som inte har något me facebook att göra, för de sug ju att man måste vara inloggad där för att gilla här :(


flygande pengar

Kan ju säga att de sved i plånboken å i mog då jag idag var tvungen att betala både stallhyra och till hovslagaren. det blev 1550:- å de är mycke då man inte har någon fast inkomst varje månad.. men de känns ju lite bättre att jag ha varit å jobba några timmar på dagis idag så jag iallafall få lite pengar.


Lila grimmor

Bara för att jag ha tråkigt..
Jag bytte grimmor på hästarna så att alla ha nu lila grimmor på sig.
Virre med en lila randig grimma
Bettan med en ljus lila grimma med lila hjärtan
Maja med en lila grimma
Dea med en lila grimma


Majas rullning!

Bara för att jag ha tråkigt kommer här två Maja bilder
Majas karatespark.
Han inte ta fler bilder på grund av att min mobil inte är den snabbaste och så trycker man bara fel, jäkla tutch mobiler!!!


Lastpalls körning me Virre

Bara för att jag ha tråkigt så kommer ett kort videoklipp på när jag körde Virre för några dagar sedan med lastpall i skogen.
Kan ju säga att de gick tungt för lilla killen å vad jag vet så har han aldrig dragit något tungt han ha bara dragit den lilla rockarden som inte väger något. Så han va sjöblött när jag var klar med honom :P
Jag trode först att de skulle bli för tungt så att han skulle börja bråka me mig så att jag skulle måsta gå typ brevid honnom men han var så ducktig så han protesterade ingenting eller i slutet så var han lite trött så han stannade några gånger å tittade bak på mig och de såg precis ut som om han ville att jag skulle hoppa av, men de ville jag inte :P